miercuri, 1 iunie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ/PDL PRAHOVA/12.05.2011

I. Parlamentarii PDL Prahova au depus în această săptămână mai multe interpelări adresate ministrului administraţiei şi internelor precum şi ministrului dezvoltării regionale şi turismului cu privire la o serie de abuzuri şi ilegalităţi extrem de grave la nivelul Consiliului Judeţean Prahova. Deputaţii Roberta Anastase, George Ionescu, Florin Anghel, Cristian Burlacu, Mihai Apostolache, Andrei Sava şi Sever Voinescu au sesizat o serie de acţiuni care scot în evidenţă dispreţul legii şi al cheltuirii banului public, dar şi transformarea CJ Prahova, în mandatul lui Mircea Cosma, într-o afacere de interes privat:
1. Într-o singură zi de la semnarea unui contract de asfaltare de 60.000 de metri pătraţi, preşedintele CJ Prahova a recepţionat lucrarea şi a plătit 500.000 de euro deşi în ziua aceea datele meteo indicau că nu se putea turna asfalt.
Consiliul Judeţean Prahova, prin reprezentantul Mircea Cosma, preşedinte C.J. Prahova, încheie în data de 11.11.2008 contractul cu nr. 17712, pentru Lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor publice, covoare bituminoase pe DJ 101 A Şirna – Perşunari, în valoare estimată de 2.136.180 lei, inclusiv TVA, cu SC CAST SRL Băneşti. Suprafaţa acestor lucrări este estimată la 60.000 de metri pătraţi.
Incredibil, dar adevărat, în nici 24 de ore de la data încheierii contractului este făcută recepţia lucrărilor prin procesul verbal nr. 279/12.11.2008. Mai mult, instantaneu este emisă factura 873/12.11.2008 prin care se plăteşte integral această sumă.
Menţionăm că este imposibil ca această lucrare să fie executată într-o singură zi, cantitatea de asfalt turnat depăşind cu mult producţia de asfalt a întregului judeţ Prahova, precum şi capacitatea de lucru a firmei respective. Totodată, atât în data de 11.11.2008 cât şi în data de 12.11.2008 condiţiile meteo nu permiteau turnarea asfaltului, în ambele zile temperaturile fiind, conform Centrului Meteorologic Muntenia, cuprinse între 1 şi 4 grade.şi nu de peste 10 grade aşa cum este specificat în caietul de sarcini pentru această lucrare.
2. Preşedintele CJ Prahova a votat o hotărâre prin care şi-a despăgubit familia cu 400 de milioane lei vechi periclitând astfel accesarea unor fonduri europene.
Preşedintele CJ Prahova este protagonistul despăgubirii din banii judeţului a propriilor copii cu suma de 40.296 lei. Prin Hotărârea 55/2009, CJ Prahova a declanşat procedurile de expropiere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării drumului judeţean de centură DJ 236, judeţul Prahova. Printre proprietarii despăgubiţi în urma acestor expropieri se numără şi cei doi copii ai preşedintelui CJ Prahova, şi anume Cosma Andreea Oana şi Cosma Vlad Alexandru. Menţionăm că Mircea Cosma nu numai că a luat parte la deliberările privind adoptarea acestei hotărâri (55/2009 CJ Prahova), dar a şi votat pentru, deşi era într-un evident conflict de interese. Ceea ce este şi mai grav este că finanţarea reabilitării DJ 236 Prahova este din bani europeni ceea ce poate afecta crdibilitatea României în ceea ce priveşte accesarea acestor fonduri.
3. Pe timp de criză, 180 de oameni din CJ Prahova şi instituţii subordonate din punct de vedere administrativ sau politic s-au deplasat la Roma pe bani publici. Nota de plată: 800.000 lei.
Consiliul Judeţean Prahova a dispus cheltuirea unor sume exorbitante pentru deplasarea la Roma a unei delegaţi de peste 180 de persoane din cadrul CJ Prahova şi a instituţiilor din subordine la o aşa-zisă acţiune de promovare a judeţului. Suma de peste 800.000 de lei nu poate fi justificată în niciun fel, mai ales într-o perioadă de criză. Trecem peste faptul că printre persoanele participante s-au numărat şi secretara preşedintelui CJ, consilieri personali şi alte persoane din cadrul instituţiei consiliului care nu aveau nicio legătură cu evenimentul respectiv şi ne întrebăm de ce s-au cheltuit o asemenea sumă în condiţiile în care această acţiune a fost stabilită încă de anul trecut, iar costurile în mod normal trebuiau să fie la cel puţin jumătate faţă decât s-a facturat şi plătit. Nu trebuie neglijat nici faptul că atât Consiliul Judeţean, cât şi celelalte instituţii participante aflate în relaţie directă cu Consiliul Judeţean Prahova au contractat serviciile aceleiaşi agenţii de turism, care în mod firesc nu trebuia să “umfle” facturile, ci trebuia să facă reduceri semnificative pentru aceste servicii. Ne-am interesat şi noi cât costă o deplasare de 7 zile la Roma care include cazare şi transport cu avionul şi a reieşit faptul că o astfel de deplasare pentru o persoană nu trebuia să depăşească 600 euro. Ori dacă analizăm una din facturile emise pentru această deplasare pentru unul din parcurile industriale solicitate pentru a participa la această acţiune, vom constata că pentru 2 persoane respectivul parc industrial a plătit 12.000 lei, deşi iniţial factura fusese de 18.000 lei, adică 1500 euro de persoană, aspect care, din punctul nostru de vedere, trebuie verificat pentru toate facturile primite şi plătite de instituţiile participante. Este evidentă risipa de bani publici, aşa-zisa promovare a judeţului fiind, de fapt, paravanul sub care s-a ascuns o adevărată afacere şi prin care s-au mulţumit şi anumite persoane pentru serviciile prestate în slujba “conducătorului iubit”.
4. Colectare de fonduri pentru partid în sediul Consiliului Judeţean
Rareş Enescu, consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, este reclamat în presă de mai mulţi dintre colegii de partid că le-a solicitat să cotizeze cu sume cuprinse între 1.000 lei şi 4.000 lei pentru “mielul de Paşte pentru campania electorală de la Scorţeni”. Rareş Enescu a confirmat această informaţie, privitoare la strângerea de fonduri, nu pentru “miel” ci pentru campania electorală de la Scorţeni.  Ceea ce este mai grav este faptul că a transformat instituţia CJ Prahova în sediu de partid, colecta făcându-se chiar la sediul Consiliului Judeţean Prahova, în biroul consilierului personal al lui Mircea Cosma.
II. Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Prahova a hotărât excluderea din partid a lui Auraş Dragomir, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.
La propunerea Biroului Permanent Judeţean, Consiliul de Coordonare al PDL Prahova a luat în discuţie, în cursul acestei săptămâni, propunerea de excludere din PDL a lui Auraş Dragomir, vicepreşedinte al Consilului Judeţean Prahova.
Lui Auraş Dragomir i s-a reproşat lipsa de activitate la nivelul Consiliului Judeţean Prahova, rezultatele slabe din punct de vedere politic în ceea ce priveşte zona de care este reponsabil, precum şi încălcarea mai multor hotărâri ale BPJ PDL Prahova.
Deşi a fost invitat la şedinţă, Auraş Dragomir nu a fost prezent. Hotărârea a fost luată cu unanimitate de voturi. Prin această excludere Auraş Dragomir îşi pierde şi calitatea de consilier judeţean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu