joi, 8 decembrie 2011

IMAGING EUROPE 2011–2013

Europa în “imagini” filmate de elevi în Grecia, Belgia, Spania, Croația, Turcia…. Investigații și interviuri despre cum arăta Europa acum 20 de ani, ce așteptări avea atunci tânăra democrație est-europeană de la bătrâna Europă – s-au împlinit, ele, oare ?– și ce viitor mai poate avea Europa acum, în contextul economic sumbru pe care-l trăim zi de zi? Suntem atât de diferiți, dar ceva trebuie să ne unească, ceva avem sigur în comun pentru a rezista peste timp, pentru a vorbi despre Uniunea Europeană și peste 10 ani sau 100 de acum înainte!
 Aceasta va fi sarcina elevilor din toate școlile participante la proiect, să descopere specificul fiecărei țări, istoria, cultura, problemele socio-economice, să se cunoască mai bine între ei, să comunice, să lucreze împreună dincolo de religie, limbă, trecut sau prezent….  În final, vom deveni cu toții mai toleranți, mai înțelepți,  vom avea o altă perspectiva asupra spațiului european și ne vom deschide orizonturile, vom înceta să mai trăim în comunitățile noastre mici și izolate. Studiul va lua forma unei pelicule de film cu care elevii vor participa în Spania la un adevărat festival cu premii gen ‘Oscar’– dar păstrând proporțiile,desigur !  
Prima întâlnire cu Europa și cu istoria străveche s-a realizat în Grecia, la Atena, și a fost  de-a dreptul “brilliant” ce s-a petrecut acolo: jocul de idei, entuziasmul nostru, gazdele extrem de ospitaliere, vremea caldă și însorită… doar o mică grevă s-a produs chiar când am ajuns noi, dar pentru greci era ceva obisnuit !
Acum începem să ne pregătim următoarea vizită, cea din Croația din ianuarie anul viitor, mai este puțin până atunci, iar elevii claselor de turism sunt dornici să vă aducă povestea lor de acolo, așa că vă invit să-i urmăriți pas cu pas pe Facebook, la pagina “Imaging Europe 2011-2013”. Acolo se vor face publice toate filmele, impresiile, comentariile, părerile – alături de cele deja existente din Grecia, primul popas al călătoriei noastre.
E simplu : un LIKE și ați ajuns în școlile elevilor din Europa !
Prof. Lavinia LUP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu