sâmbătă, 12 iunie 2010

VOTUL DE MARŢI

VOTUL DE MARŢI
EDITORIAL
Votul de marţi a devenit o problemă majoră numai pentru mebrii PD-L! De ce? Pentru că UDMR, indiferent cum ar vota, va fi în continuare curtată pentru a se forma, la rigoare, o nouă majoritate parlamentară, pentru că orice se va întâmpla în ţara asta ei vor fi mereu la putere! Oprea şi compania se pot abţine, ceea ce le asigură o perspectivă cât de cât neutră într-o eventuală abordare a unor noi şi alte negocieri. PSD şi PNL sunt tranşante şi explicit votante în favoarea moţiunii de cenzură.
Singurii care au mari dureri de cap sunt democrat-liberalii pe care Traian Băsescu i-a băgat într-o mare încurcătură. Mai ales pe aceia care dezertând dintr-o altă grupare politică s-au grăbit, ca mireasa la măritiş, să se înscrie în PD-L. Cum vor vota ei marţi? Ordinul este ca ei să voteze pentru menţinerea actualului cabinet – Cabinetul Boc. Dar ce te faci că urmează alegerile, posibil anticipate, şi vor trebui să dea ochii cu electoratul? Cu aceia de la care vor cere şi de la care vor aştepta un vot.

Cum şi ce le vor explica ei alegătorilor cărora le vor tăia 15 la sută din pensii şi 25 la sută din salarii prin votul lor de marţi?
Vor mai avea ei curajul şi tupeul să se prezinte în faţa alegătorilor cu alte viu-colorate panglici mincinoase? Vor mai avea „obrazul” să ceară votul cuiva? Sigur că în nesimţirea lor toţi o vor face. Şi sigur că se vor găsi destui care să se lase cumpăraţi cu mititei şi bere, dar eu cred că, totuşi, neliniştea lor actuală îi poate duce la o adevărată nevroză.
Nesomnul lor de aici se naşte, din această majoră dilemă: cum să voteze marţi?
Gh. BURDUJAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu