marți, 5 iulie 2011

CE VRĂJI A MAI FĂCUT PRIMARUL NOSTRU

undefined“Primăria Vălenii de Munte organizează licitaţie pentru realizarea unei noi reţele de ape uzate”
Când primarul Mircea Niţu a făcut această strigare, am pus pariu cu un prieten că aşa zisa licitaţie va fi câştigată de Adrian Manta, consilier judeţean şi patron al mai multor firme specializate în obţinerea de contracte cu Primăria Vălenii de Munte, situându-se, astfel, într-un permanent conflict de interese. Asta, însă, nu-i deranjează pe cei doi PSD-işti care stau toartă la toartă la toate evenimentele care se lasă cu tăieri de panglici şi inaugurări pe raza oraşului nostru. Ca să aibă o aparenţă de legalitate şi, chipurile, o transparenţă totală “licitaţia” s-a fãcut prin SEAP.
– Autoritate contractantã:ORAŞUL VĂLENII DE MUNTE (Primăria Vălenii de Munte) Cod de identificare fiscală: 2842870, Adresa: STR. BEREVOIEŞTI, NR. 3A. Denumire invitaţie:  Reabilitare reţea canalizare exterioară Spital orãşenesc Vălenii de Munte. Modalitate de desfãşurare: Procedura online. Criteriu de atribuire: Preţul cel mai scăzut. CPV: 45332000-3 – Lucrări de instalaţii de apă şi cana-lizare şi de conducte de evacuare (Rev. 2).
- Tip contract: Lucrări. Obiectul contractului: Reţeaua existentă de canalizare a spitalului orăşenesc. Data publicării: 07.04.2011    Data limită de depunere a ofertelor: 21.04.2011. Adresa la care se transmit ofertele: STR. BEREVOIEŞTI, NR. 3A Vălenii de Munte.
- Tip de finanţare: Fonduri bugetare.Tip Activitate: Servicii generale ale administraţiilor publice. Valoare estimatã: 153,765undefinedRON. Criterii de calificare: Eligibilitatea:
- Declaraţie privind neîncadrarea în prevederile art. 181 din O.U.G. nr. 34 din 2006;
- Certificat de înregistrare emis de O.R.C.;
- Documente care să ateste statutul de IMM;
- Bilanţ contabil la data de 30.06.2010;
- Fişa de informaţii generale cuprinzând cifra de afaceri medie anuală pe ultimi 3 ani: minim 300.000 lei;
- Prezentarea ca cerinţă minimã impusă a cel puţin un contract similar încheiat în ultimii 3 ani cu valoare minimă  150.000 lei;
- Informaţii privind personalul; (Vezi tabelul alãturat);
- Responsabil tehnic cu execuţia atestat în domeniile construcţii edilitare şi de gospodărie comunală;
- Responsabil tehnic cu sudura;
- ISO 9001, 14001, 18001;
- Garanţia de participare este în cuantum de 2300 lei. Nr. anunţ seap / Data publicare 287954 /  07-04-2011.
Licitaţia a fost câştigată de SC ADCONS 2007 SRL, o firmă de apartament (cu sediul în Vălenii de Munte), care are un singur angajat şi ale cărei datorii sunt mai mari decât cifra de afaceri. Societatea comercială “ADCONS 2007” SRL, aparţine (unic acţionar!) consilierului judeţean Adrian Manta, prietenul şi colegul de partid -PSD – al primarului nostru. Astfel Mircea Niţu mai bifează o “vrăjitorie” cu banul public dirijat preferenţial către prietenii săi. Nu ne mai întrebăm dacă firma domnului consilier judeţean îndeplineşte toate cerinţele şi condiţiile stipulate în cererea de ofertă lansată de Primăria Vălenii de Munte. Întrebarea ar fi retorică şi una fără de răspuns. Cititorii noştri vor şti ei să tragă o concluzie şi să găsească un răpuns… Aşteptăm începerea lucrărilor de consolidare de la Gr. Şc. “Romeo Constantinescu”. Deja am pus un nou pariu.
Apropos de conflictele de interese şi de banul public dirijat către prieteni: când vă actualizaţi declaraţiie de avere şi de interese, domnule primar Mircea Niţu şi domnule viceprimar, Vasile Gheorghe? Nu de alta, dar vrem să ştim şi noi cum stăm cu banii…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu