sâmbătă, 8 octombrie 2011

COMUNA STARCHIOJD ÎN SĂRBĂTOARE


Comuna Starchiojd este, poate, una dintre cele mai îngrijite şi frumoase comune din judeţul Prahova. 
Duminică, 18 septembrie 2011, a avut loc aici o mare sărbătoare: Ziua Comunei Starchiojd!
Comuna Starchiojd este situată în partea de N-NE a judeţului Prahova, la o distanţă de 51 km de reşedinţa municipiului Ploieşti şi 25 km. de oraşul Vălenii de Munte, fiind limi-trofă cu judeţele Buzău şi Braşov şi este formată din satele Starchiojd, Valea Anei, Rotarea, Brãdet, Gresia şi Zmeuret.
Are o suprafaţă de 83,04 Km. pătraţi şi o populaţie de 4.323 locuitori, cu o densitate de 175 locuitori pe Km. pătrat.
Varietatea şi frumuseţea formelor de relief, ca şi bogăţia pământului, a apelor şi pădurilor sunt strâns legate de existenţa dealurilor şi munţilor. 
Pe o vreme minunat-însorită, într-un spaţiu bine amenajat, oamenii dornici de distracţie şi de voie bună, au avut o zi plină de surprize dintre cele mai plăcute. 
Au întreţinut atmosfera îndrăgiţii interpreţi ai scenei româneşti: Irina Loghin, Benone Sinulescu, Fuego, Nicu Paleru, Emilia Ghinescu, Maria Dragomiroiu şi Trupa Honey.
Deschiderea oficială a sărbătorii a fost făcută de Primarul Comunei Starchiojd, domnul Cornel Gârbea.
CUVÂNTUL DOMNULUI PRIMAR CORNEL GÂRBEA:
“Am intitulat această zi, Ziua renaşterii Comunei Starchiojd, deorece prin lucrările care se execută la noi, în localitate şi anume: modernizarea drumurilor comunale, pavatarea drumurilor agricole, construirea unei alei betonate în centrul comunei, modernizarea şcolii etc, practic, Starchiojd a renăscut. Toate astea au fost posibile datorită muncii dumneavoastră, a mea, a consilierilor locali şi, mai ales, datorită celui pe care eu l-am numit “motorul acestor proiecte”, domnul deputat Mihai Apostolache. Fără sprijinul dumnealor, a Domnului Prefect Adrian Dobre, a domnului deputat Mihai Apos-tolache şi a altor oameni de bine, comuna noastră nu ar fi renăscut iar aceste lucrări nu ar fi avut loc. Sunt mândru că am asemenea oameni lângă mine şi sper ca alături de ei să reuşesc ceea ce mi-am propus adică asfaltarea drumurilor comunei noastre, realizarea reţe-lei de apã şi canalizare, şi acordarea titlurilor de proprietate tuturor cetăţenilor comunei. Sunt proiecte mari pe care o parte le-am realizat sau sunt în curs de realizare, iar o parte sper să le realizăm alături de aceşti oameni care ne conduc destinele, domnul prefect, domnul deputat Mihai Apostolache, cărora vreau să le mulţumesc încă o dată pentru sprijinul acordat. Cu această ocazie am hotărât împreună cu o parte dintre consilierii din Consiliul Local al Comunei Starchiojd acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Comunei Starchiojd Domnului Deputat Mihai Cristian Apostolache pentru activitatea desfăşurată în vederea modernizării comunei noastre. Este o distincţie care are merite dar care are şi obligaţii. Obligaţia principală a acestei distincţii este realizarea proiectului de apă şi canalizare. Sperăm să ne sprijiniţi în continuare, domnule deputat.
CUVÂNTUL DOMNULUI PREFECT, ADRIAN DOBRE:
“Mulţumesc domnului primar pentru invitaţie, bine aţi venit la sărbătoarea comunei dumneavoastră. Mă bucur să văd atât de mulţi copii alături de dumneavoastră. Asta dovedeşte că satul românesc are viitor, indiferent cât de grea este munca la sat, indiferent cât de obositoare este. Prezenţa dumneavoastră aici într-un număr atât de mare, îmi dă certitudinea că satul prahovean are viitor. Mă bucur că aţi rămas aici, că v-aţi educat copiii să se reîntoarcă de acolo de unde au plecat, dar cred că aceste merite sunt şi ale domnului primar, care se ocupă de şcoli, se ocupă de lucruri menite, aşa cum spunea mai devreme, să vă îmbunătăţească viaţa, să vă facă drumuri, să construiască reţele de apă şi canalizare (este un proiect la care am lucrat cu toţii să-l obţinem pentru dumneavoastră). Avem de asemenea ca prioritate o grădiniţă care se va realiza tot pe un program guvernamental, finanţat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Vă felicit, domnule primar, pentru că fără dumneavoastră şi fără ehipa dumneavoastră nu s-ar fi realizat aceste programe. Degeaba avem idei degeaba avem strategii dacă nu ştim să le punem în practică. Aţi văzut cu ochii dumneavoastră că domnul primar se pricepe să facă aceste lucruri. În momentul de faţă se asfaltează drumuri, se construieşte o şcoală, “Şcoala după şcoală”, astfel încât copiii, după ce termină orele de curs, să aibă unde să-şi pregătească temele pentru a doua zi, astfel încât dumneavoastră să aveţi timp să vă ocupaţi de munca de zi cu zi. şi, totodatã, vreau să-i mulţumesc şi domnului deputat, pentru că sprijină foarte mult această zonă. Vă felicit pentru toate aceste lucruri şi vă urez distracţie plăcută şi sper ca la această sărbătoare să participăm cu toţii, an de an. Mulţumesc!”
CUVÂNTUL DOMNULUI DEPUTAT, 
MIHAI CRISTIAN APOSTOLACHE
“Pe un picior de plai/pe-o gurã de rai”, aşa putem să definim această zonă minunată în care ne aflăm astăzi şi, sincer, sunt extrem de emoţionat, pentru că domnul primar şi dumneavoastră mi-aţi făcut o surpriză. Vă mulţumesc pentru gestul pe care l-aţi făcut, este un gest care cu adevărat mă onorează, dar, în acelaşi timp, trebuie să vă onoreze şi pe dumneavoastră, pentru că eu vă reprezint pe dumneavoastră în Parlamentul României! Orice diplomă obţin eu, obţineţi şi dumneavoastră acest lucru. Orice titlu pe care îl obţin eu este şi al dumneavostră şi împreună putem să mergem mai departe şi să facem ceea ce trebuie pentru fiecare localitate din această zonă deosebită a Văii Teleajenului. Am vorbit, înainte de a organiza această zi minunată, cu domnul primar, şi împreună am convenit să avem aici pe scenă muzica românească adevărată care, de fiecare dată, ne-a unit, care de fiecare dată a reprezentat ceea ce are frumos spiritul românesc. Avem de multe ori tendinţa să luăm dinafară lucrurile urâte, lucrurile care nu ne definesc. Avem atât de multe lucruri frumoase în ţară, începând cu muzica populară, continuând cu obiceiurile, tradiţiile, din această zonă şi din întreaga ţară încât nu are sens să ne complicăm cu lucruri care nu ne fac cinste, venite dinafară. Aici este cu adevărat România reală. Dumneavoastră sunteţi oamenii care într-adevăr simţiţi şi trăiţi româneşte. Ceea ce vedem la televizor, din păcate, nu prea are legătură cu ceea ce dumneavoastră vă doriţi. Cred că ar trebui sã vedem cu adevărat oameni care au avut realizări, care s-au remarcat în diverse domenii de activitate, oameni cum este primarul dumneavoastră, un om deosebit, pe care vreau încă o dată să-l felicit pentru tot ceea ce a făcut pentru această comună, pentru modul în care se luptă pentru interesele dumneavoastră şi ale comunei dumneavoastră. Haideţi să ne amintim cam cum arăta această localitate cu ceva timp în urmă şi să privim cum arată astăzi! Sunt paşi importanţi care s-au făcut şi merită în continuare toate aplauzele şi toată susţinerea dumneavoastră.
Ne-am întâlnit cu ceva timp în urmă şi în Localitatea Bătrâni unde şi acolo a reînviat tradiţia, şi acolo aţi putut vedea ce lucruri interesante au fost aduse în faţa dumneavoastră. Lucruri care, uneori au fost uitate sau au fost considerate învechite. Nu! Sunt lucruri care ţin de noi, de români, de tradiţia românească, de obiceiurile româneşti. Haideţi să valorificăm ceea ce avem bun, ceea ce avem frumos în noi, în sufletul nostru! Suntem oameni serioşi, suntem oameni deosebiţi, suntem oameni care ştim ceea ce vrem şi facem lucrurile bune. Pentru asta vreau încă o dată să vă mulţumesc că sunteţi aici, vreau să vă mulţumesc că staţi alături de primarul dumneavoastră şi sunt convins că împreună vom realiza ceea ce ne propunem pentru binele acestei localităţi. Vă mulţumesc, multă sănătate şi distracţie plăcută.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu