joi, 8 decembrie 2011

‘’HAPPY HALLOWEEN” LA GRUPUL ŞCOLAR MĂNECIU

Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică populară în Statele Unite şi Marea Britanie care este preluată de tot mai multe popoare. În ultimul timp şi în România se organizează diverse petreceri pe această temă.
Halloween-ul a fost marcat şi de elevii de la Grupul Şcolar Măneciu. Activitatea s-a desfăşurat sub forma unui carnaval ce a debutat cu o prezentare a acestei sărbători realizată de eleva Mihaela Rodica Despan de la clasa a V-a A. Evenimentul a avut loc în sala de sport a şcolii şi a fost marcat prin competiţii interactive şi tematice la care au participat elevii de gimnaziu: clasele aV-a A, B, C, D, a VI- a A,  B,  si a VII-a A.  Totul s-a încheiat cu o seară muzicală distractivă în care copiii au fost răsplătiţi cu diplome de participare şi, după cum este tradiţia de Halloween , cu dulciuri. Petrecerea a fost în ton cromatic cu cele două culori simbolice ale sărbătorii: portocaliu şi negru. Acest carnaval a fost organizat la iniţiativa profesorilor de limba engleză Adina Zaharia şi Raluca Dragomir, a doamnei profesoare de biologie Corina Toma, şi a  doamnei profesoare de limbă franceză, Adina Baciu.
A fost apreciată munca plină de dăruire a tuturor organizatorilor care au reuşit să antreneze un număr apreciabil de copii. De asemenea a fost remarcată  prezenţa scenică deosebită a unei eleve talentate cu o frumoasă pronunţie în limba engleză care a prezentat cu spontaneitate şi degajare admirabile intregul spectacol. Este vorba despre Mihaela Rodica Despan din clasa a –V-a A care, pe lângă rolul de prezentator, a fost şi un aplaudat coregraf , ea reuşind performanţa de a realiza un număr de dans împreună cu alte două colege. Încă de la început a fost alături de doamna dirigintă Adina Zaharia şi a avut mai multe sugestii benefice pentru realizarea spectacolului.
Elevii au fost încântaţi să participe la o astfel de manifestare artistică ce le-a solicitat imaginaţia, creativitatea, talentul artistic şi spiritul de echipă. Au interpretat  cântece în limba engleză ilustrând unele versuri cu gestica. A fost nevoie de mult devotament în alegerea cântecelor potrivite cu vârsta şi cu nivelul lor de studiu, dar atmosfera de sărbătoare a răsplătit din plin efortul. Decorarea sălii cu dovleci, baloane, postere realizate de elevi, grija pentru calitatea spectacolului şi o bună coordonare a acestuia au fost principalele preocupări ale organizatorilor. Antrenarea elevilor în astfel de activităţi este o metodă bună de cultivare a interesului şi a dragostei elevilor pentru şcoală.
De asemenea, activitatea a unit utilul cu plăcutul. A fost o invitaţie la şlefuirea sufletelor celor mici şi o încurajare pentru profesorii care vor să-şi unească mai bine elevii. Interpretarea de cântece şi poezii cultivă dragostea pentru limbile străine şi interesul pentru cultura şi civilizaţia  unui mare popor european.
Doamna profesoară  Corina Toma a fost foarte apreciată  pentru pasiunea cu care a lucrat cu elevii, costumele originale şi de bun gust alături de ghicitorile recitate – toate cu referinţă la lumea vie au fost o dovadă a măiestriei doamnei profesoare care a stârnit interesul pentru biologie, dragostea pentru animale şi o atitudine ecologică.
Organizatorii s-au bucurat de sprijinul permanent acordat de conducerea şcolii, în special de doamna directoare Gabriela Despan. Pe tot parcursul activităţii au fost alături de copii din sala de sport şi de micii artişti doamna directoare adjunct Petcu Camelia, doamna invăţătoare Matusan Elena, doamnele profesoare Gentiana Heimann, Carstocea Adriana, Calinoiu Ruxandra, Ciubotaru Miruna, doamna învăţătoare Gheorghe Maria şi domnii profesori  Valeriu Iordache şi Traian Soare.
Costumaţiile li măştile, momentele surpriză pregătite cu emoţie de elevi au oferit o dimensiune artistică şi creativă acestui eveniment care a fost, de fapt, prima ediţie a Carnavalului de Halloween la Grupul Şcolar Măneciu.
 Prof.  Adina  ZAHARIA,
Prof. Adina BACIU  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu