vineri, 2 martie 2012

Declaraţie politică

Stimaţi colegi,
În timp ce liderii liberali de la centru se declară apărătorii interesului cetăţeanului şi nu ezită nicio clipă să atace actuala guvernare, considerând-o iresponsabilă, reprezentanţii PNL din administraţia locală contrazic această situaţie prin comportamentul lor lipsit de interes faţă de nevoile şi aşteptările oamenilor.
Vin în faţa dumneavoastră astăzi cu două exemple care, cred eu, susţin pe deplin afirmaţia anterioară. În timp ce oamenii se luptă cu zăpada căzută consistent în această perioadă, primarul PNL al comunei Izvoarele, din judeţul Prahova, Margareta Dinulescu, este plecată de aproape 3 luni în Israel cu noul său soţ. Cazul a ajuns şi în atenţia presei centrale. Chiar săptămâna trecută, un cotidian central vorbea de situaţia incredibilă din comuna prahoveană Izvoarele, unde, de aproape 3 luni, localitatea a rămas fără primăriţă. Dacă i-am întreba pe liderii liberali despre această situaţie, probabil ca ar răspunde că de vină pentru plecarea primarului PNL la relaxare în Israel sunt tot PDL-ul şi Traian Băsescu şi de aceea trebuie să-şi dea demisia şi să se organizeze alegeri anticipate. Eu cred că ideea cu alegerile anticipate le-a venit liberalilor tocmai de la exemplul doamnei Dinulescu de la Izvoarele.
Într-adevăr, domnilor, este nevoie de alegeri anticipate, dar nu în întreaga Românie, ci doar în localitatea Izvoarele, unde primarul dumneavoastră şi-a părăsit postul şi i-a sfidat pe locuitori prin gestul său.
Cel de-al doilea exemplu la fel de eficator este cel al primarului comunei Drajna, Mihai Gavrilă. Valorificându-şi vasta pregătire în administraţie, primarul PNL Mihai Gavrilă, de profesie maistru, se luptă de 3 ani de zile să desfiinţeze şcoala din satul Ogretin, deoarece oamenii din acest sat nu l-au votat la ultimele alegeri.
Desfiinţarea şcolii pe motive politice a fost readusă în discuţie în această perioadă de primarul Gavrilă care, în loc să se preocupe de deszăpezirea localităţii, încearcă din răsputeri să se răzbune pe ogretineni, forţând inclusiv membrii Consiliului de Administraţie al şcolii din Oretin să voteze aşa cum le dictează dumnealui.
Pentru a-şi duce planul la bun sfârşit, în ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie i-a obligat pe membri consiliului să voteze bugetul cu modificările pe care le-a propus dumnealui şi anume să fie transferate sume importante din capitolul cheltuieli de personal în cel de cheltuieli materiale, scopul fiind acela de a arăta apoi Inspectoratului Şcolar Prahova că nu există suficiente resurse financiare pentru acoperirea salariilor profesorilor de la această şcoală şi, prin urmare, ea trebuie închisă.
Ori, atâta timp cât sumele au existat iniţial, dar ele au fost transferate într-un alt capitol, lucru ilegal dealtfel, deoarece aceste sume au destinaţie specială, se vede cu ochiul liber că primarul PNL din comuna Drajna, adeptul ideilor liberale ale domnului Crin Antonescu, dă dovadă de rea-credinţă şi este cuprins de răzbunare politică.
Cei doi au însă şi un punct comun. Acum nu ştiu cine pe cine a influenţat, însă atât domnul Antonescu, cât şi domnul Gavrilă au o aplecare spre dictatură, unul instaurând-o în propriul partid, celălalt în localitatea pe care vremelnic o conduce.
Şi aşa cum preciza cineva într-un memoriu care mi-a fost adresat “atitudinea dictatorială, lipsa transparenţei, neacceptarea altor opinii” sunt caracteristicile comportamentului primarului PNL din Drajna, ca de altfel şi ale liderului PNL, Crin Antonescu.
Ceea ce trebuie să înţeleagă liderii liberali din cele două exemple este faptul că greşeli se fac şi în tabăra puterii şi în cea a opoziţiei şi că este bine în politică să îmbrăţişezi responsabilitatea şi echilibrul şi nu demagogia pentru că, până la urmă, oamenii nu pot fi păcăliţi pentru că ei ştiu că de cele mai multe ori hoţul strigă, de fapt, primul hoţii.
Vă mulţumesc!
Deputat Mihai Apostolache

Declaraţia politică a fost prezentată în ziua de 14 februarie 2012 în Plenul Camerei Deputaţilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu