marți, 30 octombrie 2012

ZIUA MONDIALĂ A PROFESORULUI


La iniţiativa UNESCO, Ziua Internaţională a Profesorilor se sărbătoreşte, începând cu anul 1994, pe data de 5 octombrie arătând că profesorii vor continua să susţină generaţiile viitoare.
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Profesorilor, 5 octombrie 2012, UNICEF România le mulţumeşte tuturor profesorilor pentru dedicarea lor şi îşi reînnoieşte angajamentul de a-i sprijini prin iniţiative globale, regionale şi locale. ,,Chiar dacă provocările cu care se confruntă profesorii din România sunt mari – repetate reforme ale sistemului de învăţământ, impactul crizei economice, valorizarea educaţiei în societatea actuală -, ei continuă să le ofere copiilor cunoştinţele necesare pentru a se descurca într-o lume în permanentă schimbare,,
În preajma Zilei Internaţionale a Profesorilor, Secretarul General al Naţiunilor Unite BAN Ki-moon a lansat Educaţia pe primul loc, o iniţiativă menită să transforme educaţia într-o prioritate globală şi să susţină atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (Millennium Development Goal) în ceea ce priveşte educaţia. În următorii cinci ani, iniţiativa Educaţia pe primul loc se va concentra pe trei priorităţi: fiecare copil să meargă la şcoală, îmbunătăţirea calităţii procesului de învăţare şi încurajarea cetăţeniei globale. Prin intermediul campaniei pentru participare şcolară „Hai la Şcoală”, UNICEF România luptă ca fiecare copil să meargă la şcoală prin prevenirea absenteismului şi abandonului şcolar, precum şi pentru îmbunătăţirea calităţii procesului de învăţare asigurând formarea directorilor de şcoală pentru promovarea educației interculturale și incluzive, iar profesorilor cursuri de formare pentru îmbunătăţirea abilităţilor de adaptare a metodelor de predare la nevoile tuturor copiilor.
Şi în judeţul Prahova Ziua mondială a profesorului este marcată pe 5 octombrie2012, în toate unităţile şcolare prahovene. Ministerul Educaţiei a transmis o adresă Inspectoratului Şcolar Judeţean prin care a solicitat ca unităţile de învăţămănt preuniversitar să desfăşoare activităţi specifice, extracurriculare şi extraşcolare dedicate acestui eveniment. Cu această ocazie au fost organizate diferite activităţi care să marcheze acest moment şi să sublinieze experienţa de  profesionalism şi originalitate a cadrului didactic.  Încă odată s-a făcut apel la definiţia de profesor bun, responsabil, cu vocaţie, talent  şi demnitate. Ziua s-a   sărbătorită local, în şcoli, prin mici festivităţi. Trecând cu vederea lista infinită a problemelor din educaţie, e o zi festivă! Să ne amintim, deci, de anii devenirii noastre, de dascălii care ne-au marcat existenţa si ne-au format ca oameni.
Prof. Camelia NEAGU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu