joi, 30 decembrie 2010

PENTRU O CORECTĂ INFORMARE A CETĂŢENILOR DIN VĂLENII DE MUNTE

VÂNZARE SAU  CONCESIUNE?!
În şedinţa Consiliului Local din 24 septembrie, 2010, primarul PSD, Mircea Niţu, se prezintă cu un Proiect de hotărâre privind scoaterea la licitaţie a unor terenuri pentru locuinţe. Proiectul de hotărâre nu a trecut, fiind respins la vot, ceea ce l-a nemulţumit profund pe domnul primar. Drept urmare domnia sa, a trecut, ca de obicei, la “represalii”. Astfel, în primul rând, şi-a manifestat “mâhnirea”  în interviuri date presei scrise şi a încercat să manipuleze populaţia oraşului Vălenii de Munte afirmând în fiţuica “Vălenii de Munte” (pe care primarul o editează pe bani publici, adică risipind din banii cetăţenilor contribuabili 180.000.000 lei pe an) următoarele: “Primăria oraşului Vălenii de Munte a identificat terenuri pentru construirea de locuinţe. Astfel au fost demara-te demersurile pentru scoaterea acestora la licitaţie fiind întocmit şi proiectul de hotărâre în acest sens. Acest proiect a fost supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din data de 24.09.2010. Din păcate, vă informez că hotărârea nu a fost adoptată de Consiliuil Local al oraşului Vălenii de Munte, deşi consilierii PSD şi PNL au votat pentru aceasta, mai era nevoie de încă 3 voturi pentru a fi aprobat proiectul.Consilierii PD-L şi PNDC s-au opus acestui demers fiind influenţaţi (…).” Procedând astfel primarul PSD, Mircea Niţu nu face altceva decât să ducă în eroare opinia publică şi să provoace “mânia proletară” a votanţilor săi împotriva consilierilor PD-L şi PNDC. Mai mult decât atât, primarul îi trimite pe solicitanţii de terenuri pentru locuinţe acasă la domnii consilieri PD-L şi PNDC spunându-le să ceară de la aceştia teren de locuinţă pentru că ei au votat împotrivă. Această metodă haiducească de rezolvare a unor probleme  cetăţeneşti îmi aminteşte de vremea de tristă amintire a comunismului şi a securităţii omniprezente. Este o metodă de presiune şi terorizare a unor oameni respectabili care nu au făcut altceva decât să-şi exprime în mod democratic, prin vot, opţiunile în conformitate cu propria lor conştiinţă.
CEEA CE NU-I CONVINE  ŞI UITĂ DOMNUL PRIMAR:
1. Executivul pune în aplicare deciziile legislativului; 2. Executivul se supune legislativului şi nu viceversa; 3. Din momentul în care ai identificat terenuri, trebuie informată populaţia oraşului prin toate mijloacele pe care le ai la dispoziţie: mijloace media, afişiere etc. Nu-i informezi, în particular, doar pe anumiţi cetăţeni care fac parte dintr-un grup de interese bine delimitat şi protejat. 5. Proiectele de hotărâri trebuie să fie bine argumentate, însoţite de documente justificative, iar rapoartele trebuie să fie asumate prin semnătură, în clar, de către cei care le întocmesc. Numai aşa se poate înlătura suspiciunea că se fac “afaceri necurate” sub masca unor proiecte de hotărâri. Consilierii PD-L şi PNDC au avut motive serioase să voteze aşa cum au votat. (Vezi şi cazul imobilului din strada George Enescu Nr. 36A – sediul unei bine cunoscute societăţi comerciale, aparţinând unui binecunoscut “om-de-afaceri-cu-Primăria” – de care ne vom ocupa  în mod special), propus de primar, Consiliului Local, spre vânzare sub forma unui proiect de hotărâre, proiect care, de asemenea, a fost respins la vot.
PRIMIM LA REDACŢIE
Ne-au sosit pe adresa de mail a redacţiei noastre câteva materiale extrem de interesante (două desene cu explicaţiiadiţionale care – ele circulă şi pe internet – dau în vileag reţeaua de relaţii întru jefuirea banului public în oraşul Vălenii de Munte. Deocamdată publicăm primul desen urmând ca celălalt, însoţit de explicaţiile respective referitoare la simbolurile folosite, să îl publicăm în ediţiile viitoare ale ziarului nostru. Mărturisesc că, pentru mine, aceste dezvăluiri sunt şocante, ele vizând atât factorii decizionali ai administraţiei publice locale cât şi binecunoscuţi oameni de afaceri.     (Gh. B.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu