miercuri, 4 mai 2011

DILEMELE ALIANŢEI SOCIALISTE (PSD + PNL + PC)

EDITORIAL 31
Nu vă faceţi iluzii! Alianţa Socialistă PSD + PNL + PC nu va avea câştig de cauză la alegerile viitoare! 
Dacă la centru, în aparenţă, lucrurile stau bine, în teritoriu, pe plan local, vom asista, foarte curând, la disoluţia ei pe fond. Formal s-ar putea ca ea să fie dusă până în preajma alegerilor, dar pe fond, “capii” organizaţiilor locale se vor devora, cu multă pasiune, reciproc.
Încleştarea va porni, ca de obicei, de la tendinţa de promovare a propriilor orgolii: cine să fie candidatul pentru funcţia de primar? Un candidat comun, al Alianţei? Sau câte un candidat din partea fiecărei formaţiuni politice? “Iubitul” primar Mircea Niţu 
(care nu mai este în stare să adune, la o şedinţă de cartier, mai mult de 20 de persoane) nu va mai candida, dar va încerca să  îl impună pe Sorin Niţescu, apropiat al lui Bebe Moacă, venit în braţele primarului pe filiera italiană a lui Mircea Cosma. Nilă Puşkin, potenţialul candidat al PSD, se pare că migrează către P.C., cu tot cu pensia “nesimţită”. Iulia Mărgăritescu (PSD) se visează deja în fotoliul primarului. Ilie Mihai se vrea candidat din partea PNL. La fel şi actualul viceprimar, Vasile Gheorghe,  naşul “specialistului” în afaceri cu Primăria, Constantin Florin (zis Bebe Moacă).  
Lucrurile nu se vor opri aici, pentru că sunt şi celelalte “funcţii algoritmice”: viceprimarul şi consilierii locali.  Aşa cum viaţa ne-a demonstrat, vom asista, cel mai probabil,  la dezmembrarea “en fanfare” a mult trâmbiţatei alianţe, moşite de un fost securist notoriu: Dan Voiculescu, “mogulul antenelor”! Degeaba se vor z(bate) “Micul Titulescu”, Victor Ponta şi savantul în vorbe goale, Crin Antonescu pentru ca lucrurile să meargă unse. Niciunul, nici celălalt nu vor putea ostoi setea de putere a candidaţilor locali. 
Gh. BURDUJAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu