miercuri, 4 mai 2011

NOSTALGII FASCISTO-COMUNISTE ALE PRIMARULUI “CARE ESTE” LA VĂLENII DE MUNTE

Omul care s-a văzut pe “tronul” Primăriei a început să tune şi să fulgere împotriva tuturor acelora care nu sunt din orăşelul său care i se cuvine numai lui,  de parcă l-ar fi moştenit din moşi strămoşi, cu toate acareturile şi cu toţi locuitorii indispensabili unei localităţi, pentru a fi declarată oraş. Tocmai el care, nu-i aşa?, îşi trage rădăcinile din ilustra, luminoasa şi celebra, deja, aşezare Slon – Ceraşu, unde a deschis el ochii pentru prima dată, minunându-se cât de frumos creşte iarba prin poeniţe şi cât de frumos înfloresc copacii prin curţile oamenilor.  Ar fi, ca când s-ar zice că doar el e băiat de oraş, de orăşel, mai bine spus, orăşel cu cca. 13.000 de locuitori, Vălenii de Munte! Tocmai domnia sa care nu ştie altceva decât să bage mâna cât mai adânc în banul public, în banii cetăţenilor contribuabili, pentru a-şi satisface pohtele megalomane de  dictator frustrat (că nu i-a dat lui – Dumnezeu – norocul să fie preşedintele unei ţări!) şi pentru clientela sa politică cu interesele de gaşcă afaceristă…
  În fiţuica sa “Vălenii de Munte” pe care o editează pe banii locuitorilor acestui oraş (pentru că el nu e naiv să umble la banii personali sau de partid. De ce ar face-o dacă are pe mână ditamai bugetul local al unui oraş?! El are nevoie de bani  să-şi mai aranjeze vila de la Ceraşu, să-şi mai asfalteze drumul care duce la vilă, să-şi mai consolideze podul, special construit pentru dânsul – o fi costat fro’ 3 miliarde de lei, dar câte nevoi personale nu are domnul primar?), el  face afirmaţii prin care îşi trădează nostalgiile fascisto-comuniste, ca să amintească alegătorilor săi pe cine “au pus” în fotoliul de primar. 
  Prima personalitate pe care Primarul Oraşului  Vălenii de Munte a “indexat-o la colţul infamiei” pentru vina de a nu se fi născut pe aceste meleaguri moşite de dânsul este, la ora actuală, cea mai importantă personalitate politică a Văii Teleajenului, domnul deputat al Colegiului 5, Mihai Cristian Apostolache. Un demnitar al statului român, membru activ în Parlamentul României! În loc să-i mulţumească pentru modul în care se implică întru bunăstarea Văii Teleajenului.  
   Pentru a se vedea cât de fariseu este primarul Mircea Niţu (împreună cu grupul său de interese), să ne amintim de o altã personalitate care nu s-a născut aici şi care nu are nicio legătură cu oraşul, senatorul PNL, Teodor Meleşcanu! În faţa acestuia care trece prin Vălenii de Munte o dată pe an, maximum de două ori (pentru a participa la deschiderea anului şcolar şi pentru a se întâlni cu viceprimarul, Vasile Gheorghe şi cu finul acestuia), Mircea Niţu manifestă un soi de boală asemănătoare cu “orbul găinilor”. Ce a făcut senatorul Meleşcanu pentru Vălenii de Munte? Dar pentru Valea Teleajenului? Ştie cineva ceva? Vă spun eu: nimic! 
  Pe deputatul Mihai Cristian Apostolache, care vine aproape zi de zi pe Valea Teleajenului (inclusiv în Vălenii de Munte) şi care se implică activ în viaţa comunităţii locale aducând bani – prin proiecte – pentru oraş, primarul înţelege să-l acuze că nu e din Vălenii de Munte, ci că e, auziţi dumneavoastră! tocmai din Ploieşti.
  O altă persoană care-i stă în gât primarului nostru şi pe care el o pomeneşte în mai sus amintita fiţuică plătită din banul public (nu voi înceta să-i amintesc asta, ori de câte ori voi avea ocazia!), este “un aşa zis ziarist care nu are nicio legătură cu oraşul şi care scrie articole tendenţioase în numărul din luna februarie al ziarului VĂLENII şi prezintă poze speculând Oraşul lui Niţu, Câinii lui Niţu,  Comerţul lui Niţu”. Se înţelege că e vorba despre subsemnatul. 
  Articolele realizate de mine ar fi putut fi scrise de orice ziarist de bună credinţă. E suficient să priveşti, ca “omul imparţial”, în jurul tău, să vezi realitatea aşa cum e: al cui este oraşul? Ai cui sunt câinii maidanezi? Cine trebuie să ia o măsură în oraşul acesta pentru ca numărul lor să fie măcar diminuat, dacă nu anihilat? Al cui e comerţul stradal care face din Vălenii de Munte un oraş de talcioc, un bazar generalizat, mai ales pe zona centrală? Cine-l protejează? Cine trebuie să aplice Hotărârea Consiliului Local (Nr. 22/ 31.03.2005)? Cine este executivul în acest oraş? A prezenta cititorilor realitatea, nu înseamnă a fi “împotriva oraşului”. Dacă în Consiliul Local, anumiţi consilieri nu votează cum vrea domnul primar, ci în concordanţă cu propria lor conştiinţă nu înseamnă că “sunt împotriva oraşului”. A ascunde gunoiul sub preş înseamnă să fii împotriva oraşului, nu a-i arăta cetăţeanului ceea ce este de remediat aici. 
 Alte dovezi ale nostalgiilor fascisto-comunite ale Primarului Mircea Niţu: “La Colegiul Naţional “Nicolae Iorga” nu ar trebui să înveţe copii de la ţară”, “La Grupul Şcolar Agromontan Romeo Constantinescu cel puţin 50% din elevi sunt din alte localităţi. Deci, Sala de Sport nu trebuie construită aici, ci la Şcoala de Arte şi Meserii Ing. Gh. Pãnculescu”! 
   Domnul primar a uitat că există o lege care condamnă discriminările de orice fel! A spune că nu faci o Sală de Sport într-o unitate şcolară pentru că jumătate dintre elevi sunt de la ţară este o discriminare pe care numai un om cu mintea întunecată, al mentalităţilor trecute, o poate face.  
  Adică într-o unitate de învăţământ, educaţie fizică fac numai copiii din oraş? Copiii de la ţară stau pe margine şi privesc? Sau sunt trimişi acasă? Ei nu au dreptul la o dezvoltare armoniosă a organismului? Ei nu au dreptul la “educaţia fizică”? Copiii de la ţară nu au acces la Colegiul “N. Iorga”. De ce? Ei sunt mai proşti, mai necizelaţi, mai nespălaţi? Sunt întrebări la care numai primarul poate să răspundă pentru că el s-a născut la ţară. Noi, ăştia, care ne-am născut la oraş, dar care “nu avem nicio legătură cu oraşul” lui nu putem şti ce se află în capul domniei sale şi care-i sunt frustrările… 
  Cu un asemenea personaj în “capul trebii” nu e de mirare că foştii elevi ai oraşului, deveniţi absolvenţi ai unor instituţii superioare din administraţie publică, economie, asistenţă socială, au ales să lucreze în altă parte, pentru că aici, au găsit uşile închise la Primărie şi o gaşcă ostilă promovării tineretului. Primarul şi-a angajat prietenii, rudele, cunoştinţele (de regulă pensionari) în posturile-cheie, pentru a-l sluji politic.   
  Părerea mea este că Mircea Niţu îl visează noaptea pe Hitler, tot aşa cum Mircea Cosma, colegul domniei sale de partid  - PSD – şi preşedinte al Consiliului Judeţean, îl visează noaptea pe Mihai Viteazul dictându-i poezii pe care să le recite el la Chişinău.    
  Apropos, Mihai Viteazul are vreo legătură cu acest oraş? Că era plină Primăria şi Casa de Cultură cu statuiete ale domnitorului, machete pentru care s-au plătit bani grei (tot publici, bineînţeles). Se mai lucrează la statuia în mărime naturală? Sau primarul Mircea Niţu vrea să şi-o toarne pe-a domniei sale!     
   Mai spune edilul în fiţuica sa: “Respingerea proiectelor privind vânzarea unui imobil de pe strada George Enescu (nr. 36A – n.n.) aduce pierderi prin nefolosirea spaţiilor şi a terenurilor, dar şi prin degradarea şi furtul construcţiilor”.  
  Iarăşi preocuparea primarului obsesivă pentru vânzarea acestui imobil (vânzare cu dedicaţie clară: C-tin Florin!). 
 Să spunem lucrurilor pe nume domnule primar! La această adresă se află sediul firmei S.C. CONCRIS SRL! Patronul acestei firme este prietenul şi şeful dumneavoastră (pe linie de afaceri), Constantin Florin, cunoscut sub porecla de Bebe Moacă, ce vă însoţeşte la toate şedinţele de partid, de cartier, fiind şi el un membru marcant al PSD. Ce să înţeleagă muritorul de rând? Cetăţeanul contribuabil? Că domnul Constantin Florin nu plăteşte chiria la bugetul local? Sau că, şi mai rău, domnul Constantin Florin (zis Bebe Moacă), prietenul şi şeful dumneavoastră (repet, ca să se ştie!), nu foloseşte “spaţiile şi terenurile şi că se va apuca de degradarea şi furtul construcţiilor”? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu