marți, 5 iulie 2011

DIALOG, PROIECTE ŞI REALIZĂRI, NU DEMAGOGIE

undefinedGlasul  consilierului local: Daniel Stoian
Un fapt important pentru cetăţenii oraşului, implicaţi în evaluarea  vieţii politice, sociale şi culturale a localităţii, este cunoaşterea activităţii consilierilor locali. Este un proces firesc, normal,  în care realitatea se amestecă cu maşina de zvonuri, sentimentele cu raţiunea şi consecinţa este  denaturarea adevărului şi distorsionarea imaginii reale. În fond, omul vrea să ştie ce fac cei pe care i-a votat, sau cum ar zice o vorbă din popor, vor să ştie pe ce au dat banii.
De multe ori lipsa de dialog este cauza acestui fenomen care se amplifică pe fondul crizei economice şi morale când  cetăţeanul pierde cumpăna dreaptă a valorii. Mai grav este opinia potrivit căreia toţi sunt la fel, că întreaga noastră clasă politică este o apă şi un pământ. Oamenii trebuie să ştie că mai există onestitate şi voinţă politică de a lucra în slujba lor, a comunităţii întregi, că în ciuda dificultăţilor de  natură diferită, se fac acţiuni concrete, reale, cu oameni şi pentru oameni. În sensul acesta amintesc concetăţenilor câteva realizări notabile care depăşesc activitatea curentă de consilier local.
Semnalez în primul rând  implementarea şi derularea a două proiecte  cu finanţare din Fondul Social European  prin Programul Operaţional Sectorial, Dezvoltarea Resurselor Umane, program intitulat Un viitor pentru tine! Constând în integrarea pe piaţa muncii în judeţul Prahova prin formarea profesională, consiliere şi medierea locurilor de muncă în turism. În acest proiect au fost antrenaţi o sută de tineri şomeri din mediul rural si urban care se specializează în recepţionişti, ghizi turistici, agenţi de turism şi lucrători în pensiune în zona Văii Teleajenului.
Am sprijinit efectiv derularea cursurilor de formare în domeniul transporturilor adresate  numai femeilor, şi acest program derulat cu sprijin financiar european. Pentru celebrarea feminităţii, am derulat un proiect cultural oferind 108 invitaţii domnişoarelor şi doamnelor din oraşul nostru la spectacolul de teatru Mă mut la mama jucat la Sala Palatului din Bucureşti la 8 martie.
Elevilor olimpici din Colegiul Naţional „Nicolae Iorga” le-am oferit o excursie gratuită la Bucureşti la un spectacol  muzical internaţional la aceeaşi Sală a Palatului la începutul lui iunie.
Împreună cu televiziunea Valea Prahovei am realizat un ciclu de emisiuni de promovare a Văii Teleajenului prezentând punctele de atracţie şi de interes investiţional în localităţile Vălenii de Munte, Izvoare, Măneciu, Drajna, Ceraşu, Starchiojd şi Bătrâni.
Tinerilor vălenari le-am oferit  săptămânal, în cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Locală a Văii Teleajenului posibilitatea să se destindă sportiv  în cadrul unui campionat judeţean  organizat în spaţiul SC Ana Maria Pop din Ploieşti cu sprijinul financiar obţinut de mine  din fonduri private.
Editez revista care dă expresie legăturilor de prietenie dintre  poporul nostru şi cel chinez considerând că zona Văii Teleajenului are un potenţial natural, economic şi turistic formidabil pentru investitorii chinezi şi străini în general, pentru atragerea de fonduri în vederea dezvoltării. Expoziţiile vernisate la Casa de Cultură a oraşului Hong Kong –citadelă a Chinei şiChina-artă şi tradiţie reprezintă un pas în direcţia cunoaşterii reciproce.
În calitate de secretar al Filialei Prahova a Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, marfă şi persoane, mi-am adus efectiv contribuţia la reglementarea şi optimizarea acestei activităţi importante, la intrarea ei în baze legale.
Nu în ultimul rând amintesc  că am dus la bun sfârşit donarea a 800 de diplome pentru premiere elevilor din  instituţiile de învăţământ vălenare pentru care Primăria nu a găsit fondurile necesare minimei răsplătiri a elevilor care aduc faimă oraşului nostru.
De un răsunet naţional se va bucura  proiectul de promovare a Văii Teleajenului în cadrulFestivalului Rododendronului de la Cheia în perioada 1-3 iulie 2011 la care vor participa eminenţe ale vieţii noastre ştiinţifice şi artistice în cadrul unor manifestări de amploare sub aspect  intelectual şi civic.
Am considerat că interesele de partid nu pot fi o piedică în calea colaborării şi pentru dezvoltarea noastră. Deschis acestui principiu şi găsind înţelegerea uni cerc larg de vălenari din diversitatea spectrului politic, în mod special a deputatului Mihai Apostolache, sper să-mi duc la bun sfârşit proiectele socio-culturale despre care voi face vorbire ulterior. De aceea rămân deschis  sugestiilor concetăţenilor, dialogului cotidian cu aceştia pentru că numai împreună şi pentru noi toţi putem realiza ceva notabil în acest oraş. În această vară fierbinte când agitaţia electorală a început să se producă, oamenii trebuie să ştie ce s-a realizat de fiecare în parte pentru a nu mai cădea pradă demagogiei şi vorbelor deşarte, pentru a vedea în noianul de vorbe goale şi zvonuri adevărul adevărat despre cei care îi reprezintă. De aceea un bilanţ cinstit în faţa vălenarilor este binevenit fiecărui ales pentru ca oamenii să constate cât a realizat fiecare din ceea ce a promis şi mai ales cu ce preţ.
Daniel STOIAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu