sâmbătă, 8 octombrie 2011

Un AN NOU şcolar la Grupul Şcolar Măneciu


Chiar dacă nu se numără printre sărbătorile naţionale oficiale, ziua de 15 septembrie, când începe de fiecare dată anul şcolar (ultima oară a „căzut” pe 12 septembrie!) este, fără îndoială, o sărbătoare naţională. Oricum, aşa este resimţită de toţi şcolarii,de părinţii şi bunicii acestora, de educatorii lor, de întreg personalul şcolilor, de la femeia de serviciu până la contabil. Chiar şi cei care nu  mai au  nicio legătură cu şcoala retrăiesc cu nostalgie bucuria primei zile de elev văzând cum se îndreaptă spre şcoală grupuri , grupuri de părinţi şi copii cu flori în brate .
Aşa s-a întâmplat şi în această toamnăla Grupul Şcolar Măneciu,  la festivitatea mult aşteptată  de către cei 1500 de elevi ai şcolii.
Grupul Şcolar Măneciu  a avut la deschiderea anului şcolar 2011-2012 oaspeţi de seamă prin prezenţa  d.lui inspector şcolar Petru Ghizilă,  a  d.lui primar al localităţii Ştefan Lupu, a reprezentanţilor Poliţiei, Comitetului Reprezentativ al Părinţilor, precum şi a  mai multor  consilieri locali.   
Domul deputat Mihai Apostolache, prezent ca de fiecare dată la activităţile importante ale şcolii, a adresat felicitări copiilor, părinţilor şi profesorilor pentru rezultatele obţtinute, şi le-a adresat calde urări de bine pentru un nou inceput.
După slujba religioasă oficiată de preoţii celor două parohii din localitate Daniel Simion şi Mihai Peneş şi intonarea imnului naţional şi al celui al  Uniunii Europene,  cei prezenţi au adresat elevilor câteva cuvinte de încurajare şi îndemn la învăţătură. După primirea emoţionantă a „bobocilor” a urmat discursul doamnei directoare Gabriela Despan care a evidenţiat rezultatele de excepţie ale elevilor.
Toţi cei prezenţi au fost încântaţi de recitarea Scrisorii III a lui Mihai Eminescu de către eleva din clasa a V-a A Mihaela Rodica Despan care a reuşit cu măiestrie sa redea frumuseţea versurilor marelui nostru poet naţional.  Programul artistic, pregătit de profesorul Traian Soare, a încheiat festivitatea.
Spectatorii au fost fascinaţi de dansurile populare ale elevilor şcolii, pregătite de prof. Traian Soare, care prin varietatea lor, prin tradiţie şi sentiment, au demonstrat încă o dată că nu pot fi uitate de  tineri,  că ele există în inima fiecăruia dintre noi.
Astfel cu emoţie, bucurie şi nostalgie am pus un lacăt zdravăn la porţile vacanţei şi am tăiat panglica roz pentru noul an şcolar.
 Prof. DUMITRACHE BOGDAN 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu