sâmbătă, 8 octombrie 2011

GRUPUL ŞCOLAR MĂNECIU ACREDITAT CA CENTRU DE FORMARE A ADULŢILOR ÎNTR-UN PROIECT STRATEGIC P.O.S.D.R.U.


  Fii APTT pentru viitor – program de formare profesională continuă pentru angajații din Alimentație Publică, Transporturi și Telecomunicații
 Este un proiect finanțat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 din Fondul Social European, al cărui obiectiv este calificarea / recalificarea angajaților din domeniile Telecomunicații, Transporturi, Alimentație publică și Turism, în regiunile Sud-Muntenia, Sud-Est, București-Ilfov, implementându-se prin intermediul Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații  “Gheorghe Airinei” din București, Grupul Școlar „Măneciu”, Prahova și Grupul Școlar „Dimitrie Leonida”, Constanța.
        Parteneriatul Grupului Şcolar Măneciu cu Consiliul Local Măneciu prin  coparticiparea financiară a C.L. la bugetul proiectului, constitue condiţia obligatorie de derulare a programului. Menţionăm ca toţi consilierii locali măneceni au promovat această initiaţivă , votând  favorabil în şedinţa de C.L. implementarea  Proiectului.
  Durata proiectului este de 36 luni, de la 01.10.2010 la 30.09.2013, având o valoare de aproximativ 4,5 milioane euro. Se adresează tuturor persoanelor angajate care doresc sa obţină si o altă calificare pe piaţa muncii.
 Fondurile europene au fost obținute în luna aprilie 2011,  iar conferințele de lansare a cursurilor au avut loc in a doua jumătate a lunii mai în București, Constanța și Cheia.
 La Conferinta de lansare de la Cheia, au participat alături de consilieri  locali şi judeţeni, numeroşi reprezentanţi ai agenţilor economici, delegaţi ai mai multor instituţii din zonă şi alţi factori interesaţi.        
 Grupul Școlar „Măneciu” este furnizor de formare profesională la nivel  preuniversitar și dorește, prin intermediul proiectului, să furnizeze programe de formare și pentru adulți. Acesta oferă programe de formare profesională în domeniile Alimentație Publică, Mecanică și Construcții, Industria textilă și Prelucrarea lemnului, obținând autorizarea de la CNFPA în iunie 2011 și pentru calificările “Bucătar” și “Ospătar”, celelalte calificări – Tehnician Telecomunicații, Tehnician Transporturi, Cofetar – Patiser – putându-se obține la partenerii din București și Constanța.
 Un alt beneficiu al școlii este dotarea a două săli de predare cu video-proiector, tablă Smart, laptop, cele mai moderne echipamente necesare procesului de instruire. Urmează să fie  dotat și un laborator complet de alimentație, destinat pregătirii practice a cursanţilor şi efectuării laboratoarelor de specialitate.
   Beneficiile cursanților sunt:
-  obținerea unui certificat de calificare de nivel 2 recunoscut internațional și eliberat de Ministerele Muncii și al  Educației şi Cercetării;
-  gratuitate deplină a cursurilor;
-  suport de curs in format electronic, pentru fiecare cursant, la toate disciplinele de studiu : module de strictă specialitate, limba engleză, tehnologia informaţiei, comunicare şi legislaţia muncii.
- obținerea unei subvenţii de curs de 740 lei pentru absolvenţi, in momentul finalizării cursurilor şi obţinerii certificatului de calificare.
- participarea la stagii de pregătire practică în țară;
- schimb de experiență de două săptămâni în Germania, pentru cei mai buni cursanți.
  Condițiile de acces la cursuri sunt: diplomă de 10 clase învățământ obligatoriu și un contract de muncă activ, cursurile nefiind destinate şomerilor.
  Prima serie de cursanţi, organizată in două grupe de calificare in  două meserii ospătar şi bucătar, şi-a început activitatea de formare pe 18 iulie a.c., urmând a se finaliza  la sfârșitul anului. A doua serie de cursanţi – deja înscrisă – işi va  începe activitatea   în luna septembrie, conţinând un număr de 720 de ore de formare in aceleaşi specializări.
Economist Iulian Nicolae  DIACONU
Contabil șef Grupul Școlar Măneciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu