joi, 8 decembrie 2011

DEPOLITIZAŢI CULTURA

EDITORIAL 38
Cultura, presa, justiţia, medicina, sportul etc. nu trebuie să fie parazitate politic. 
Dacă s-ar întâmpla aşa, imaginaţi-vă ce aberaţii ar ieşi: chirurgul să nu te opereze pentru că faci parte din alt partid, magistratul să îi dea câştig de cauză aceluia de aceeaşi orientare politică, presa (cum din păcate se mai întâmplă) să lovească doar în adversarii politici, selecţionerul echipei naţionale să-i convoace numai pe aceia înregimentaţi politic la un singur partid, respingând valorile care nu fac politică etc.
Cel car parazitează ca o căpuşă una dintre aceste instituţii publice, face numai lucruri reprobabile în actul managerial.
Oraşul Vălenii de Munte are la Casa de Cultură un om, Iulia Mărgăritescu, înregimentat politic în Partidul Social Democrat, fiind consilier local al acestui partid. În acelaşi timp ocupă funcţia de director al, auziţi cum sună! Centrului European de Cultură. Din această poziţie, doamna director foloseşte toate pârghiile pe care i le facilitează rangul său pentru a face numai prostii cu tentă politică şi electorală. Trecând peste faptul că a propus în Consiliul Local (din interese numai de ea ştiute) ca Cetăţean de Onoare al Oraşului Vălenii de Munte pe un om, Harry Tavitian, care nu are nicio legătură cu oraşul (cum îi place primarului să spună), recent, la Serbările Toamnei – Festivalul Ţuicii la Vălenii de Munte, a cumpărat-o, pe bani publici, ai cetăţenilor acestui oraş, pe interpreta de muzică populară Irina Loghin pe care a instruit-o să îndemne publicul spectator şi participant la festivităţi, nici mai mult nici mai puţin decât s-o voteze pe dânsa “ca primăriţă, că e fată bună”! Hop şi-aşa de Mălineanu! De unde şi până unde, vii tu, un nume greu al muzicii populare româneşti, cu influenţă la public, să ne recomanzi nouă, care nu am venit să facem politică, s-o votăm pe Iulia Mărgăritescu? Şi până la urmă ce înseamnă să fii “fată bună”?
Gh. BURDUJAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu