joi, 8 decembrie 2011

ŞEDINŢA PARTIDULUI DEMOCRAT LIBERAL PENTRU ALEGEREA STRUCTURII DE CONDUCERE A ORGANIZAŢIEI DE FEMEI, COLEGIUL 5, VALEA TELEAJENULUI

În acordurile imnului partidului, joi, 10.11.2011, la Casa de Cultură din Vălenii de Munte a debutat Întâlnirea de Alegeri la Organizaţia de femei a Colegiului 5, Prahova, participând 180 de membri.
Invitaţi au fost domnul Mihai Cristian Apostolache, deputat PDL Prahova şi d-na Roxana Crăciun, preşedinte al Organizaţiei de Femei PDL Prahova.
La propunerea d-lui deputat Mihai Apostolache, preşedinte al Organizaţiei de Femei, Colegiul 5, a fost aleasă d-na Cristina Pavel, director executiv la Societatea Comercială “Artizanat Internaţional” SRL din Vălenii de Munte, care a propus o structură de conducere formată din doamne ale celor 10 localităţi din Colegiul 5 – Prahova, după cum urmează: un primvicepreşedinte, un secretar general, doi vicepreşedinţi, trei secretari executivi şi opt membri.
După validarea alegerilor, d-na Cristina Pavel a prezentat pla-nul de acţiuni al Organizaţiei de Femei, Colegiul 5, pentru anul 2011-2012:
“1. Trebuie să sporim forţa internă a OFPDL şi să valorificăm resursele interne feminine. Unite, prietene, atente şi consecvente, vom fi o forţă aici, pe Valea Teleajenului, şi împreună cu domnul deputat Mihai Cristian Apostolache, cu toţi colegii noştri, vom câştiga alegerile de anul viitor;
2. Pentru o femeie, copiii sunt cel mai important lucru în viaţă. Vom organiza o acţiune de colectare de îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente sau jucării pentru Asociaţia Provita pentru copii născuţi şi nenăscuţi de la Valea Plopului sau alte persoane în nevoie identificate de organizaţia noastră.
3. Vom organiza o acţiune de informare intitulată: “Planificare familială – un pas spre libertate”
4. Vom organiza o campanie intitulată: “Donează sânge şi vei putea salva pe cineva.”
Pornind de la ideea enunţată de vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean la Congresul Organizaţiei de Femei PDL “puterea niciodată nu s-a dat, puterea s-a luat” eu aş afirma: bărbaţii sunt puternici, dar avem şi foarte multe femei puternice, trebuie doar să le găsim şi să le aducem în faţă; fiind unite şi consecvente, vom reuşi să avem o reprezentare corectă în politică.
Eu cred că oamenii sunt trişti pentru că au probleme, dar, mai mult decât atât, sunt trişti pentru că li se transmite prin toate canalele de comunicare doar faptul că situaţia este foarte grea. Trebuie să le spunem oamenilor că există soluţii, iar noi trebuie să ne concentrăm asupra soluţiei, nu asupra problemei. Atunci când gândeşti pozitiv, ai parte de lucruri bune, iar gândurile negative aduc asupra noastră răul.
Organizaţia de femei PDL promovează valorile fundamentale ale doctrinei populare: demnitatea umană, libertatea, responsabilitatea, subsidiaritatea, solidaritatea, egalitatea şi familia. În acest sens, putem spune că libertatea fiecăruia se manifestă în relaţie cu celelalte persoane şi implică, totodată, drepturi şi obligaţii. A avea libertate înseamnă a purta responsabilitatea pentru modul în care ne folosim de libertatea noastră. Persoana este prima responsabilă pentru ceea ce este şi ce face. Oamenii trebuie să devină independenţi, nu dependenţi de stat.
Familia este pilonul valorilor morale ale societăţii noastre. Creşterea şi educarea copiilor nu trebuie să genereze o povară pentru familiile tinere sau să conducă la excluderea lor din rândul populaţiei active. Sprijinul bunicilor aduce un dublu câştig pentru societate, contribuind la menţinerea unui climat moral în familie şi oferind, în acelaşi timp, o modalitate de a evita marginali-zarea persoanelor în vârstă.”
CUVÂNTUL DOMNULUI 
DEPUTAT MIHAI CRISTIAN 
APOSTOLACHE:
“Sunt reprezentantul dumneavoastră în Parlamentul României şi încerc de fiecare dată să fac lucrurile cât mai bine, să-mi fac datoria atât în Parlament, cât şi pe teren, atunci când mă deplasez în teritoriu.
În calitate de parlamentar am reuşit să menţin legătura cu ai noştri colegi din administraţie şi le mulţumesc tuturor primarilor pentru că au înţeles care este sensul dezvoltării în localităţile lor.
Din păcate nu am o foarte bună comunicare cu ceilalţi primari, pentru că nu sunt ai noştri şi de fiecare dată ei pun în discuţie problema politică în loc să pună în discuţie problemele cetăţenilor, pentru că până la urmă, dincolo de politică, vorbim despre reprezentarea intereselor tuturor cetăţenilor. Dar această barieră poate fi eliminată numai dacă şi în acele localităţi
vom avea primari aparţinând PDL. Începând cu Vălenii de Munte şi continuând cu celelalte localităţi unde încă sunt primari de la alte partide. Avem şansa să facem această schimbare şi un exemplu concret este întâlnirea din această seară. Avem energia şi resursele umane necesare pentru a schimba lucrurile în bine şi pentru a ne atinge obiectivele pe care ni le propunem.
În calitate de coordonator al acestui colegiu, la nivel de partid asigur o imagine conturată în ceea ce priveşte fiecare localitate şi problemele din fiecare localitate.
Avem două localităţi unde nu stăm chiar grozav din punctul de vedere al organizării: Teişani şi Drajna. Eu nu cred că la Teişani nu putem să avem un primar PDL. Cum de altfel nu cred că la Drajna nu putem să-l învingem pe faimosul domn Gavrilă (parcă aşa îl cheamă), care a uitat că este primar ocupându-se mai mult de firma proprie şi mai puţin de interesele comunităţii. Iar atunci când se ocupă şi de primărie uită că a avut loc o revoluţie şi că dictatura a dispărut, iar primarul trebuie să fie, în primul rând, un slujitor al cetăţeanului şi nu un dictator sau un om care să încerce de fiecare dată să-şi impună cu forţa punctul de vedere.
De aceea insist pe o organizare riguroasă, pe o implicare a dumneavoastră, doamnele din PDL, pentru că dumneavoastră aveţi şi tactul necesar să schimbaţi opinia despre un lucru sau altul, mult mai repede şi chiar mai eficient decât ar putea s-o facă un bărbat. Vă lansez această provocare şi sunt convins că vom găsi o variantă de succes şi pentru cele două localităţi, Teişani şi Drajna.
De fiecare dată am susţinut orice proiect care este în beneficiul comunităţii şi, o spun şi acum, aveţi tot sprijinul meu pentru proiectele pe care vi le propuneţi, inclusiv observaţii şi propuneri din punctul de vedere al legislaţiei. Am dreptul la iniţiativă legislativă, am dreptul să vin cu orice fel de idee pe care s-o transpun într-o propunere legislativă care poate fi pusă în dezbaterea Parlamentului. Şi dacă ea va avea succes poate deveni şi lege! Am satisfacţia ca şi în acest mandat să am câteva legi la activ…
Suntem partidul care ne-am asumat o sarcină dificilă şi anume aceea de a menţine România într-o zonă care să-i permită o creştere economică în timp şi care să aibă şi rezultate favorabile în planul susţinerii anumior categorii mai puţin favorizate din această ţarã. Important este că filozofia în privinţa cheltuirii banului public s-a modificat fundamental.
Se alocă mult mai multe resurse pe ceea ce înseamnă partea de investiţii şi se duc mai puţine resurse pe partea de consum, pentru că de fiecare dată ne-am plâns cã nu avem infrastructură foarte bine pusă la punct, că majoritatea resurselor se duc pe cheltuieli de personal sau pe alt tip de cheltuieli care nu ajutã la dezvoltarea unei comunităţi sau alteia. Iată că, spuneam, filozofia s-a schimbat şi sumele, e adevãrat mici, sunt îndreptate în mare mãsurã cãtre partea de investiţii care înseamnă: modernizarea de şcoli, de grădiniţe, drumuri comunale, orăşeneşti sau judeţene, autostrăzi etc. Important este cã aceste investiţii se derulează, cã nu au fost stopate sau cã nu au rãmas doar pe hârtie aşa cum s-a întâmplat atunci când Tãriceanu a fost prim-ministru.
Dacã banii erau direcţionaţi şi gestionaţi corect în 2008, când a existat o creştere economicã serioasã în România, cu siguranţă că astăzi nu mai aveam probleme aşa de mari în ceea ce priveşte deficitul bugetar, în ceea ce priveşte capacitatea acestei ţări de a plãti pensii decente şi salarii corespunzătoare pentru angajaţii din sectorul public. Am spus şi cu alte ocazii şi mai spun şi acum: nu cred cã existã în aceastã lume politician care sã aibã la dispoziţie resurse bugetare suficiente şi sã nu doreascã sã le dea diverselor categorii socio-profesionale din aceastã ţară şi din această lume.
Iatã cã evoluţia economicã totuşi, cu aceste modificãri şi cu mãsurile care s-au luat anul trecut, este una favorabilă. Sã sperãm cã anul care urmeazã lucrurile vor reveni la normal, cu condiţia însă ca şi pe plan internaţional lucrurile sã se normalizeze. Eu nu spun cã am gãsit soluţiile miraculoase pentru această ţară, dar am avut curajul sã impunem anumite mãsuri obligatorii pentru reformarea României. Suntem un partid responsabil care a mers pânã la capãt atunci când s-a angajat sã realizeze un lucru sau altul.
În final, vreau sã vã spun cã cele douã mandate pe care le am de deputat le-am câştigat prin muncã şi nu prin altceva, nu mi le-a oferit nimeni pe tavă, aşa că nici acum nu-mi fac probleme în ceea ce priveşte alegerile viitoare şi nu trebuie să vă faceţi nici dumneavoastră.
Până la urmă oamenii vor aprecia consecvenţa, seriozitatea şi angajamentul pentru realizarea unor lucruri serioase şi durabile pentru România şi pentru fiecare zonă din această ţară. Avem şansa, în Colegiul 5, Valea Teleajenului să dãm un exemplu de unitate, de forţă şi de schimbare. Schimbarea trebuie să pornească de la Vălenii de Munte şi să se propage în întreaga zonă acolo unde nu avem reprezentarea corespunzătoare la nivel de administraţie. Avem această capacitate şi avem şi resursele umane necesare pentru a face această schimbare. Important este să ne dorim să câştigăm. Şi sunt convins că împreună vom câştiga şi acest oraş şi această zonă.
Încă o dată vă felicit pentru această organizare, vă doresc multă sănătate şi să ne vedem cu bine.
Mulţumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu