joi, 5 ianuarie 2012

INVITAŢIE LA BEST OF DANCE 2011

Toamna aceasta a avut parfum de nuci, de mere aurii, de crizanteme şi de un surâs de cer albastru sub soarele blând şi melancolic al lui noiembrie. La noi la şcoală (n.r. Grup Şcolar Măneciu) domnii profesori învăţăceii dumnealor muncesc temeinic căci aşa cum spune proverbul „ Rădăcinile învăţăturii sunt amare , dar fructele ei sunt dulci”.
Grijulie ca întotdeauna cu cei pe care-i are sub oblânduire doamna directoare Gabriela Despan lansează într-o zi o veste care aduce o uimire bucuroasă în rândul tuturor: „Mergem la Bucureşti la un spectacol grozav”. Cu mic, cu mare ne grăbim să aflăm noi amănunte: Când? Unde? Cum? Şi tot dânsa, zâmbind cu mulţumire ne lămureşte cu răbdare. Este vorba de un spectacol „Best of dance2011” care are loc la sala Palatului pe data de 28 noiembrie 2011 la ora 19, organizat de „Media Suport Team”. Vor fi recompensaţi elevii participanţi la Halloween deoarece preţul biletului şi transportul vor fi achitate într-o mare proporţie de un sponsor  dl. Gabriel Chivaran care vrea să încurajeze micii artişti. Ne pune la dispoziţie 3 autocare dotate cu confort modern şi… surpriză: nu vom fi singuri! Îi vom avea alături pe cei din echipa de dansuri a Căminului Cultural Măneciu şi pe doamna directoare David Camelia care pune mult suflet în organizarea acţiunilor culturale dar are grijă să le ofere în măsura posibilităţilor şi mici bucurii celor care nu lasă dansurile populare să piară de pe aceste meleaguri.
Pe scena Sălii Palatului vor evolua trupe de succes ca DJ PROJECT şi Deepside Deejays, HONEY şi artişti de renume ca Andreea Bălan şi Giulia. Invitatul serii este Petrişor, cel care a fost partenerul de dans al Andreei Bălan la emisiunea „Dansez pentru tine” – o revelaţie.
Ziua cea mare a sosit repede. Însoţite de doamna directoare Gabriela Despan, de doamnele profesoare Adina Zaharia, Adina Baciu, Adina Simion, Alina Oţelea, Julieta Jercan, Adriana Cârstocea şi de domnul profesor responsabil cu activităţile artistice Traian Soare elevii claselor  aV-a D, a VI-a B, a VII-a A, a VIII-a C urcă în primul autocar – pentru gimnaziu; în timp ce elevii claselor de liceu IX A, IX B, XI A sunt veseli că vor fi doar ei, cei mari, în al doilea autocar. Sosesc şi cei din clasa a Va A însoţiţi de energica lor şefă de clasă Mihaela Rodica Despan. Se verifică documentele, se face instructajul şi şoferii întreabă: putem porni? Sigur, răspund călătorii care, fericiţi îşi iau rămas bun de la părinţi în acordurile vesele ale muzicii de la Kiss FM. Oprire la Văleni pentru elevii de acolo, fani ai grupului HANEY alcătuit din colegi talentaţi de-ai lor care vor susţine nu numai din concert.
Drumul este bun, atmosfera caldă, se spun glume, se aud râsete, ochii însufleţiţi urmăresc clipele care zboară. Ce plăcut este să fim împreună, profesori şi elevi într-o seară în care lecţiile au rămas departe. Zămbetul blajin al dascălilor întinereşte lângă acestă revărsare de apă vie: sufletul de copil.
După 2 h, maşinile sunt din ce în ce mai dese, seara coboară, luminiţe se aprind. Autocarul întreg e străbătut de fiorul curiozităţii. Se aude mereu: „Ce este acolo? Dar acolo? Ce de lumini! Ce frumos! Uite Arcul de Triumf! Şi muzeul acela, Antipa. Noi am fost aici.”
Este ora 19 fără 10. Am ajuns. Cuminţi ne îndreptăm spre intrare. Domnii profesori au primit invitaţii prin bunăvoinţa doamnei directoare a Grupului Şcolar şi a doamnei directoare de la Căminul Cultural. Păşim cu emoţii în Sala Palatului. Unii o văd pentru prima oară.  Se aude gongul şi iată-ne într-o lume de vis: sunetele minunate ne taie răsuflarea, jocul de lumini care închipuie pânze de păianjen multicolore ne încântă sufletul. Totul ne farmecă: ritmul lent urmat de melodii antrenante, jocul dansatoarelor, costumele strălucitoare, varietatea stilurilor. Artiştii nu-şi precupeţesc eforturile, îndeamnă publicul să-i însoţească pe cărările muzicii, sunt calzi, vii, entuziaşti. Sala vibrează, şi deodată, nemairezistând, adolescenţii se ridică în picioare şi încep să danseze pe ritmuri sacadate. Firesc, natural, dezinvolt. Nimeni nu se miră. Chiar şi ceilalţi spectatori, adulţii, nu se pot stăpânii: bat tactul. Între melodii, se aplaudă frenetic. Artiştii simt că ne-au cucerit şi dau tot ce au mai bun. Nici urmă de oboseală.
Această atmosferă incendiară durează 4 ore. Nu ştiu când au trecut. Nu ne e somn, dar mergem spre autocare. Doamna directoare ne întreabă dacă ne-a plăcut. O mare de voci îşi manifestă entuziasmul. A fost o seară minunată şi ea nu ne-a lăsat decât un regret: a durat prea puţin. Nici nu ştim când am ajuns. Înainte de „noapte bună” acelaşi gând este în mintea tuturor: Rămas bun, toamnă, de-acum poate veni iarna.
         Prof. Adina BACIU
               Grup Şcolar Măneciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu