duminică, 8 aprilie 2012

Asociaţia Solidaritatea Poseşti Mauges

În comuna Poseşti, situatã la 15 km. de oraşul Vãlenii de Munte, existã relaţii româno-franceze de mai bine de 20 de ani. În aceastã varã, la începutul lunii august, aceste relaţii se vor oficializa prin semnarea actelor de Înfrãţire între Comuna Poseşti şi Comunitatea Comunelor din centrul regiunii Mauges.
Ne-am dori ca acest eveniment sã fie mult mai cunoscut de cãtre comunitãţile din satele de pe Valea Teleajenului.
Iatã programul activitãţilor noastre – evenimente culturale – pentru acest an, organizate de Asociaţia noastrã româno-francezã:
- 16 – 23 aprilie 2012 – Ansamblul de cântece şi dansuri populare “Floricica” din Poseşti, Prahova se va deplasa în Franţa, în localitatea Beaupreau pentru a realiza mai multe spectacole folclorice în cadrul festivalului anual “Le printemps culturel”.
- 7 – 28 iulie 2012 – va avea loc “Schimbul de experienţã culturalã şi de solidaritate” româno-francezã. (10 tineri români din comuna Poseşti vor pleca în Franţa timp de 10 zile şi vor fi gãzduiţi la 10 tineri francezi de vârsta lor, care la rândul lor vor deveni oaspeţi în familiile românilor timp de 10 zile la Poseşti. Pe durata sejurului vor avea loc activităţi de solidaritate şi cu aspect cultural).
- 3 – 10 august 2012 – vor avea loc în comuna Poseşti oficialitãţile de Înfrãţire. O delegaţie de primari şi viceprimari francezi se vor deplasa la Primãria Poseşti.
- octombrie 2012 – Parteneriatul francofon între liceul “Nicolae Iorga” din oraşul Vălenii de Munte şi “Notre Dame de Bonnes Nouvelles din Beaupreau.
Va mulţumim şi vã dorim succes în activitatea dumneavoastrã.
Sperãm într-o colaborare în legãtura cu promovarea acestor evenimente minunate.
Cati CÃPLESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu