joi, 14 martie 2013

CASĂ DE CULTURĂ SAU CENTRU CULTURAL?


Gheorghe Burdujan - ziarul valenii - Constantin Florin zis Bebe MoacaCine a venit cu năzbâtia asta mie mi-e greu să pricep, de vreme ce activităţile se vor dsfăşura în aceeaşi clădire, pe acelaşi plan de activităţi, având aceleaşi obiective importante de îndeplinit, pe aceleaşi linii directoare de acţiune.
Care-i şpilu acestei modificări de titulatură? Ce se ascunde în spatele acestei manevre pe tabla de şah a nou alesului primar? Pentru că e ca în Caragiale: “Din două una, ori să se revizuiaască, primesc, dar să nu se schimbe nimic, ori să nu se revizuiască, primesc, dar atunci să se schimbe pe ici pe colo şi anume prin părţile esenţiale.” Primarul a ales să schimbe pe ici pe colo şi anume prin părţile esenţiale. Care este partea esenţială a acestei operaţiuni? POSTUL DE DIRECTOR AL CASEI DE CULTURĂ! Cine este/era director al Casei de Cultură din Vălenii de Munte? Doamna Iulia Mărgăritescu. Ce s-a întâmplat în iunie 2012 la alegerile locale? Doamna Iulia Mărgăritescu a participat, în mod legitim şi legal, la alegerile locale pentru funcţia de primar al Oraşului Vălenii de Munte.
Asta a fost prea mult pentru orgoliosul Bebe Moacă, astăzi primarul Constantin Florin.
Vă spuneam, în pagina 3, că primarul este ranchiunos şi răzbunător, că aşteaptă momentul prielnic să te pună la zid (că se pricepe – le are cu betoanele), că, la fel ca predecesorul său, Mircea Niţu, nu se dă în lături de la comiterea unor abuzuri impardonabile. Pentru că ceea ce a făcut dumnealui acum este un abuz impardonabil! Ca să se răzbune, a dorit să o înlăture din funcţia de director al Casei de Cultură pe doamna Iulia Mărgăritescu. Aceasta, însă, a câştigat prin concurs postul de director, deci primarul nu putea “s-o dea afară” pur şi simplu, cum şi-ar fi dorit. Singura soluţie la îndemâna şi pe măsura minţii Domnului Bebe Moacă a fost schimbarea titulaturii instituţiei. Cu alte cuvinte, eşti dumneata director al Casei de Culură, dar Casa de Cultură nu mai existăăăă, pentru că acum avem Centrul Culturaaaal. Şi aşa şi-a satisfăcut primarul nostru orgoliul rănit în alegeri. Răzbunându-se pe un fostgheorghe burdujan - ziarul valenii - casa de culturacontracandidat.gheorghe burdujan – ziarul valenii – casa de cultura
Alte abuzuri, de-a dreptul ordinare, sunt presiunile pe care primarul le face direct sau indirect asupra colectivului de redacţie al ziarului nostru, ameninţând cu punerea pe drumuri a tuturor acelora care au îndrăznit să scrie la acest ziar.
Luaţi aminte: Cu ce va rămâne Vespasianus Mircea Niţu în memoria vălenenilor? Cu măreaţa sa ctitorie de 75.000 de euro care a scandalizat întreaga presă, locală şi naţională, adică va rămâne cu WC-ul public din Parcul Central şi cu abuzul comis împotriva redacţiei ziarului nostru.
Să vedem cu ce va rămâne Constantin Florin. Ca primar, nu ca Bebe Moacă, om de afaceri controversat, că pe acesta/acela îl ştie toată lumea. Deocamdată se afirmă ca un om răzbunător cu mici apucături dictatoriale. Ca pe vremuri…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu