marți, 1 februarie 2011

LA GRUPUL ŞCOLAR MĂNECIU – TRADIŢIONALA „SĂRBĂTOARE A COLINDELOR” CU IZ DE BRAD ŞI VOIE BUNĂ

Pentru noi toţi, iarna nu este numai anotimpul zăpezii şi al frigului, ci şi acela al bucuriilor prilejuite de atâtea datini şi obiceiuri legate de sărbătorirea Naşterii Domnului.
Crăciunul – Sfânta sărbătoare a Naşterii Domnului pretutindeni în lume, popoarele creştine, între care şi românii, celebrează de secole la rând Naşterea Domnuluia Crăciunului, la 25 Decembrie, sarbătoare marcată de manifestări religioase, de colinde, obiceiuri şi tradiţii specifice fiecărui popor.
Relevă în întreaga sa dimensiune însemnătatea crucială pe care a avut-o şi o are în evoluţia umanităţii, pe calea Mântuirii, Naşterea lui Hristos, trimisul lui Dumnezeu, luminându-ne calea spre iubire şi adevăr. Crăciunul este sărbătoarea bunătăţii lui Dumnezeu, care prin Fiul Său, îl salvează pe om, îl eliberează din starea de sclavie şi de singurătate, aducându-l la bucuria comuniunii cu Dumnezeu.
Şi-au împreunat glasurile cu ale îngerilor şi au cântat colinde copiii  claselor a IV-a A şi a VI-a B, coordonaţi de prof. Adina Zaharia, prof. Corina Matei şi înv. Elena Mătuşn, care au şi deschis programul.
Impresionantă a fost piesa de teatru în limba engleză prezentată de copii clasei a IV-a A, în rolul principal „Crăiasa Zăpezii” fiind eleva Mihaela Rodica Despan – îndrumaţi de prof. Adina Zaharia .
Ne-au umplut inimile bucurie elevii de la clasele a X-a A, a XI-a B şi a XII-a A care au colindat in franceză, engleză şi româna, coordonaţi de prof. Alina Preda, prof.Ondina Jercan şi prof. Egina Maria Buftea Jercan. Sărbătoarea Crăciunului este prin excelenţă sărbătoarea familiei crestine, de la care se izvorăşte binecuvantare, lumină şi căldură pentru fiecare familie. De acest lucru ne-au amintit elevii claselor a IV-a A şi a X-a B prin colindele prezentate, coordonaţi de  prof. Traian Soare, şi de elevii  clasei a X-a C, care au prezentat o scenetă tematică, coordonaţi de prof. Elena Dănilă şi prof. Elena Stan.
Felicitam in mod special elevii Ansamblului de dansuri populare ai Scolii coordonati prof. Traian Soare .
Sărbătoarea i-a reunit în jurul bradului frumos împodobit pe elevii claselor a V-a B şi a VIII-a B, coordonaţi de prof. Adina Baciu şi prof. Julieta Florentina Jercan, elevii claselor a II-a B şi a III-a, coordonaţi de înv. Stefan Baciu şi înv. Tatiana Drugă, elevii de la clasele a IX-a C, a X-a E şi a XII-a B îndrumaţide prof. Lorena Agapie, Adriana Cârstocea şi Adina Simion, corul şcolii sub îndrumarea prof. Maria Muşa şi nu în ultimul rând copiii de la grădiniţă coordonaţi de ed. Gabriela Cârstocea, pentru a cugeta la minunea petrecută acum aproape 2000 de ani şi învăţată de la dumezeiescul prunc Iisus: smerenia, bunătatea şi iubirea.
Ca de fiecare dată, aşa cum ne-am obişnuit, şi în acest an Moş Crăciun a fost alături de micii şi marii colindători. Prin bunăvoinţa domnului Auraş Dragomir – Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova unul din sponsori a fost S.C. PETROM.SA
Sponsorii : – S.C.Petrom SA: Dir. Michael Stairs
S.C. Nicons SRL – Dir.Eugen Văsii;
S.C. Radbomi COM SRL – Dir.Radu Ion;
S.C. Moniserv SRL – Dir.Onuţ Miclea.
Dintre invitaţi ne-au onorat cu prezenţa:
Jurist Florin Auraş Dragomir – Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova,
Ing. Ştefan Lupu – Primarul Comunei Măneciu,
Ing. Michael Stairs –director zonă de producţie Muntenia Est, S.C. Petrom S.A.
Ing. Adrian Voicu – manager HSEQ – S.C. Petrom S.A.
Ing. Mădălina Dumitru – Bisness Officer, S.C. Petrom S.A.
Radu Ion – S.C.Radbomi S.R.L.
În speranţa unui an mai bun, profesorii Grupului Şcolar Măneciu, vă urează sănătate bucurii şi un călduros LA MULŢI ANI!
Prof. Gabriela DESPAN -  Director Grup Scolar
Profesor, Julieta Florentina JERCAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu