miercuri, 3 august 2011

AM VEGHEAT PERMANENT CA BANUL PUBLIC SĂ FIE CHELTUIT RAŢIONAL ŞI LEGAL

Interviu cu domnul Consilier Local, Ion Daniel PISCAN
Reporter: Cred că cetăţenii oraşului ar fi interesaţi să vă cunoască mai bine, fapt pentru care vă rugăm să ne spuneţi  câteva cuvinte despre dvs. Cine sunteţi dumneavoastră, domnule Piscan?
Sunt un om normal dintre cei mulţi, şi aş dori să vă mulţumesc pentru oportunitatea pe care mi-o oferiţi, de a mă adresa locuitorilor oraşului Vălenii de Munte prin intermediul ziarului dumneavoastră, o publicaţie locală foarte citită, unde ideile se pot exprima liber şi deschis.
Viaţa mea se leagă de cea a oraşului şi cu siguranţă se va lega şi în continuare.
Am 37 de ani şi m-am născut aici, pe aceste frumoase meleaguri, copilărind în cartierul Valea Gardului, în mijlocul unor oameni minunaţi prin simplitatea lor.
Şcoala, începând din clasa întâi şi terminând cu liceul, am absolvit-o în Vălenii de Munte, iar mai apoi am urmat cursurile Universităţii Ecologice Bucureşti, în domeniul managementului.
Am început să muncesc din tinereţe, când am fost angajat la o firmă de transport, iar mai apoi am reuşit, pornind de jos, să-mi realizez propria afacere, punându-mi astfel în valoare cunoştinţele din învăţământul universitar.
Rudele şi prietenii mei sunt aici, în această zonă şi bucuria mea este cu atât mai mare cu cât văd, că în toate grupurile din care fac parte, fie din domeniul afacerilor, din sport, sau politic, mă simt apropiat de toţi şi ne putem sprijini reciproc.
În viaţă mă conduc după un principiu pe care l-am luat de la celebrul preşedinte american Abraham Lincoln, pe care îl am ca model, care a spus, referindu-se la oamenii politici: “Coborâţi din turnurile de fildeş şi locuiţi printre oameni”.
Ce anume v-a determinat să vă înscrieţi în PDL şi să candidaţi la o funcţie politică ?
Consider că orice om are o afinitate politică pe care o arată sau nu. Am considerat că este partidul cel mai apropiat de oameni. Prin ideologia pe care o promovează, mi-a dat sentimentul că se poate schimba ceva, că lucrurile pot merge şi în direcţia bună.
Am observat, de asemenea, că în acest partid se gândeşte şi se face pentru cetăţeni, promisiunile nu rămân doar vorbe între două campanii electorale. Eu am avut dorinţa să-mi asum apartenenţa la PDL, care răspunde corect aspiraţiilor mele politice.
Mă preocupă în primul rând dificultăţile cu care se confruntă oamenii, mai ales cei din zona în care am copilărit. Acest lucru m-a determinat să candidez la funcţia de consilier local din partea PDL şi să particip la rezolvarea problemelor oraşului. Sunt solidar cu oamenii şi nevoile lor. Îi susţin în aspiraţiile lor cetăţeneşti.
Faptul că am reuşit în plan personal îmi dă încredere că voi putea realiza ceva şi pentru concetăţenii mei.
În calitate de consilier, ce acţiuni aţi întreprins în sensul celor afirmate?
În calitate de lider al grupului de consilieri PDL în Consiliul Local al oraşului Vălenii de Munte, deşi am fost în minoritate, am  găsit calea de a menţine integritatea patrimonială a oraşului, nevotând proiectele de înstrăinare a anumitor imobile. Consilierii locali PDL, din care fac parte, au susţinut prin vot toate proiectele şi iniţiativele întreprinse în folosul comunităţii şi am vegheat permanent ca banul public să fie cheltuit raţional şi legal.
În această calitate am avut susţinerea şi conlucrarea colegilor de partid, la toate nivelurile.
Au apărut situaţii deosebite, unde autorităţile locale au arătat nepăsare şi neimplicare.
La ce vă referiţi? Daţi-ne câteva exemple. 
Iată doar câteva:
- în urma ploilor din august 2009, mai multe locuinţe din Valea Gardului au fost inundate. Autorităţile locale, în acel moment participau la inaugurarea unui obiectiv privat, manifestând indiferenţă faţă de necazurile oamenilor ale căror locuinţe fuseseră inundate. Am fost solicitat de cei calamitaţi să ajut la evacuarea apelor din gospodăriile inundate, ceea ce am şi făcut.
- în iarna 2009-2010, la neintervenţia şi surditatea administraţiei locale, am luat iniţiativa de a deszăpezi cartierul Valea Gardului, facilitând accesul mijloacelor de transport şi al oamenilor către şcoli, servicii etc., prin forţe proprii.
- în februarie 2010 s-au produs alunecări de teren în strada Libelulei, ce ar fi dus la surparea mai multor locuinţe. Primarul şi viceprimarul au arătat din nou nepăsare. Oamenii afectaţi de această situaţie mi-au cerut ajutorul şi am mers cu ei la prefectul judeţului, d-nul Adrian Dobre, care a răspuns prompt, venind la faţa locului, unde a dispus măsurile cuvenite.
În toate aceste acţiuni am avut suportul colegilor din PDL, atât la nivel local, judeţean cât şi parlamentar, fapt pentru care cetăţenii din zonele afectate, prin mine, le mulţumesc.
La alegerile care vor avea loc anul viitor aveţi de gând să candidaţi? Pentru ce funcţie?
Intenţionez să continui activitatea politică şi voi candida pentru funcţia de consilier pe lista PDL. Împreună cu colegii de partid vrem să câştigăm alegerile din 2012, Consiliul judeţean, primar, viceprimar şi majoritatea în consiliu, pentru îndeplinirea programului partidului în plan local, iar în toamna anului să câştigăm alegerile parlamentare.
Cum va trebui sã arate, în viziunea dvs, profilul noului primar, la alegerile locale ce vor avea loc în 2012? 
În primul rând să avem primar PDL. Consider că este bine să fie vălenar şi să iubească acest oraş ca şi pe familia sa – un candidat puternic şi înţelept, care să pună accent pe absorbţia de fonduri europene, pe proiecte de infrastructură şi dezvoltare economică – un primar care să aibă capacitatea de a învăţa din greşelile altora, care să fie motivat de dragostea pentru acest oraş şi tot ceea ce reprezintă el.
Viitorul primar trebuie să fie şi primarul celor mulţi şi nevoiaşi, dar şi primarul celor care creează locuri de muncă prin iniţiativa privată, fără a crea discriminări etnice sau de altă natură.
Aveţi ceva de reproşat primarului şi viceprimarului actual în oraşul Vălenii de Munte?
Aş avea de pus nişte întrebări acestor două persoane:
- D-le viceprimar, de când ocupaţi funcţia pe care o deţineţi în cadrul administraţiei locale, aţi avut vreo iniţiativã (proiect) propusă Consiliului Local al oraşului?
- Aţi avut situaţii când, după ora 16, ora de închidere a programului de lucru, să acţionaţi în calitate de viceprimar?
- D-le primar, dacă nu erau acţiunile şi iniţiativele d-lui deputat Mihai Apostolache, de implicare în atragerea de  fonduri pentru modernizarea şi clasificarea într-o categorie  acreditată, mai aveam spital în oraş?
- Ce fonduri europene aţi atras de când sunteţi în funcţie?
- Nu credeţi că s-ar fi putut  găsi un alt amplasament care să nu afecteze spaţiul public al parcului central pentru WC-ul public sau pentru “Festivalul Ţuicii”?
- Ce investitori aţi atras în oraşul nostru care să genereze locuri noi de muncă şi noi surse de venituri la bugetul local?
- Ce acţiuni aţi întreprins în perioada de criză economică pentru sprijinirea celor care aduc venituri la bugetul local (firme din Parcul Industrial, mici producători din piaţă, firme private locale etc. )?
- Sunteţi primar şi pentru cetăţenii ce locuiesc în Valea Gardului?
- Pentru dvs. modernizarea şi schimbarea aspectului citadin se referă doar la zona centrală a oraşului?
La final, d-le consilier Piscan Ion Daniel, ce mesaj aveţi pentru concetăţenii dumneavoastră?
Vreau ca toţi locuitorii oraşului să fie mândri de locul în care s-au născut şi să-l considere cel mai frumos oraş din ţară, cu oamenii cei mai fericiţi şi mai uniţi. Nu-mi doresc altceva decât să trăim într-un oraş prosper şi sigur. E clar că n-am exploatat tot ce ne-a oferit Dumnezeu pe aceste meleaguri.
Să aibe încredere că noi, cei din PDL vom face ceva pentru oameni, pentru că ne pasă. Vom realiza ceea ce ne-am propus – o viaţă mai bună şi mai frumoasă pentru toţi vălenarii fără diferenţe între cetăţeni. Acest lucru nu va fi realizat decât de echipa PDL.
Prin intermediul dumneavoastră vreau să mulţumesc concetăţenilor noştri pentru înţelegere, sprijin şi răbdare, iar colegilor mei pentru suportul permenent.
Vă mulţumesc pentru timpul acordat
Şi eu vă mulţumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu