joi, 5 ianuarie 2012

Gânduri pentru o planetă curată

Nepăsarea, lipsa educației, inconștiența, fac din om cel mai mare inamic al planetei. Societatea noastră se confruntă zilnic cu probleme de mediu, pentru că, de cele mai multe ori OMUL a uitat să trăiască în armonie cu natura. În acest context, este oportună dezvoltarea unor atitudini ecologice în rândul copiilor și a tinerilor și educarea acestora în spiritul unui comportament prietenos față de mediu.
Pentru conștientizarea de către elevi a problemelor de mediu generate de deșeurile de tip DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice), școala noastră s-a implicat în demararea unui proiect „Patrula de Reciclare”, realizat de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec, în parteneriat cu Primăriile și Inspectoratele Județene.
Patrula de Reciclare se desfășoară sub forma unui program educațional de protecție a mediului, centrat pe colectarea și reciclarea DEEE, în instituțiile de învățământ preșcolar și preuniversitar, având drept obiectiv stimularea obiceiului de colectare selectivă a acestor deșeuri.
Proiectul se va desfășura în perioada: 15 ian. – 31 mai 2012, timp în care se vor derula activități constante de colectare DEEE, baterii și acumulatori portabili, lămpi și becuri, la punctul de colectare amenajat în unitatea școlară. În final va fi contabilizată cantitatea strânsă și se vor desemna câștigătorii locali și naționali. Premiul constă într-un pachet ce conține: ecran de proiecție, proiector, dvd player, boxe pentru înființarea/dotarea unui laborator audio/video.
Ne-am mobilizat încă de la început în demararea acestui proiect și ne dorim ca rezultatele acțiunilor noastre să ne aducă premiul cel mare. Ca profesor coordonator al programului, doresc o implicare activă a elevilor și a colegilor mei, astfel încât, la finele proiectului să devenim toți ambasadori ai normelor corecte de comportament.
Nu este așa de greu să trăim în armonie cu natura – trebuie doar să vrem.
Iustina NECULA – prof. biologie Gr. Şc. Agromontan -
Vălenii de Munte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu