joi, 8 mai 2014

PROSTIE SAU NAIVITATE?

Este greu să acuzi doi cloşcãi hârşâiţi în politicã cã ar fi proşti sau naivi. Şi atunci care sã fie motivul pentru care Antonescu şi Dragnea au fãcut declaraţii care frizeazã cele douã “calitãţi”? Primul a cerut premierului sã-l demitã pe Blãnculescu dupã ce acesta a declarat cã România a devenit ţintã din moment ce a fost de acord cu instalarea scutului anti-rachetã de la Deveselu şi militarii americani se plimbã ca Vodã prin lobodã prin ţara noastrã. Al doilea s-a vrut spiritual şi cu privirea aia de piton care se face cã este adormit a spus cã nu numai copiii spun lucruri trãsnite. “Subtilitatea” lui Dragnea mã depãşeşte aşa cum mã depãşeşte necesitatea unei autostrãzi Bucureşti -Alexandria. Sã-i lãsãm pe cei doi şi sã ne întoarcem la spusele lui Blãnculescu. Orice om cu o fãrâmã de bun simţ, care urmãreşte ştirile care se referã la apartenenţa României la NATO, la scutul anti-rachetã, la prezenţa militarã a SUA pe pãmânt românesc sau mai nou în apele Mãrii Negre dar şi legate de anti-americanismul manifestat de tot mai multe ţãri ştie ce a afirmat Blãnculescu şi anume ROMÂNIA A DEVENIT O ŢINTÃ PENTRU ORICE ŢARĂ SAU ALIANŢĂ OSTILĂ NATO SAU SUA! Întrebare: Cum se face cã România a intrat în NATO dar scutul de la Deveselu şi militarii din Dobrogea sunt exclusivitate SUA? Din câte ştiu eu nu am intrat în componenţa statelor americane! Cei doi critici ai lui Blãnculescu se ascund dupã un prun foarte subţire fãcându-se cã nu cred şi ei aceeaşi realitate. Justificãrile SUA cã tot ceeace fac direct sau sub masca NATO ar fi apãrarea împotriva Iranului şi a Coreei de Nord sunt praf în ochii proştilor. Pericolul de care se tem cu adevãrat se numeşte Rusia şi toatã lumea ştie acest lucru. Recentele evenimente din zonã aratã clar acest fapt şi alipirea Crimeii la Rusia, condamnatã cu mânie “proletarã” de multe ţãri, nu este altceva decât rãspunsul Rusiei la politica de încercuire a ei din partea americanã şi sã zicem a statelor membre NATO. Rusia a fost acuzatã cã este noua Germanie a lui Hitler iar Putin este comparat cu cancelarul celui de-al III-lea Reich. Este o acuzaţie subţire care dã bine la public dar o urmã de adevãr existã. Ambele rãzboaie mondiale au fost pornite tocmai din cauza încercuirii fãcute de celelalte ţãri europene. De data aceasta Rusia s-a trezit cu bãtaia în poartã a americanilor atât din sud-centru cât şi din nord-estul Europei şi a reacţionat ca atare. America este departe şi Europa occidentalã este departe; în caz de mişcãri armate, România este în prima linie şi nimeni nu o sã plângã de dragul nostru aşa cum nu au fãcut-o nici cu alte ocazii. Au demonstrat-o cu ocazia alipirii Crimeii când în afara unor declaraţii rãzboinice fãrã fond, a deplasãrii unei “bãrcuţe” în Marea Neagrã şi a câtorva avioane prin Polonia şi prin statele baltice nu au mai fãcut nimic. Suntem pe un butoi cu pulbere şi nu este de neglijat pericolul la care suntem expuşi. Depinde doar de cine va aprinde fitilul!
Crin, Dragnea şi alţii asemenea lor ar trebui sã facã “ciocu` mic” cã alţii sunt la putere şi fac din noi ce doresc. Aş fi curios ce ar face cei doi în cazul unei agresiuni a României. Crede cineva cã i-am vedea cu puşca în mânã sau în turela unui tanc? Nici vorbã; ar sta pe undeva bine adãpostiţi bãtându-şi limba de cerul gurii cu nişte declaraţii de doi bani.
Cei doi nu sunt singurii care neagã o realitate zdrobitoare; şi alţi politicieni se fac cã nu vãd aceastã realitate dând dovadã de un “pup-in-turism” la adresa americanilor de-a dreptul jenant.
P.S. De curând s-au comemorat distrugerea Bucureştiului şi moartea a multor mii de oameni de cãtre americanii cei atât de aşteptaţi. Ne-au umplut cu daruri împrãştiate din cer din fortãreţele zburãtoare cauzându-ne pierderi umane şi mai ales materiale greu de cuantificat. Ce nu ne-au distrus americanii ne-au luat ruşii!
Gh SÂRBU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu