joi, 3 martie 2011

MARGINALIZAREA SOCIALA (IV)

Conform legii, consiliile locale asigura accesul la asistenţa de sănătate tuturor persoanelor beneficiare de venit minim garantat (Legea 416/2001). De asemenea consiliile locale au obligaţia să stabilească prin hotărari proprii măsuri suplimentare privind accesul persoanelor marginalizate social la asistenţă medicală şi să infiinţeze unităţi de asistenţă medicală unde să li se acorde ingrijiri de urgenţă şi  asistenţă medicală curativă, prin personal medical specializat, pană la reinserţia lor socială.
Cheltuielile pentru aceste servicii medicale se suportă  de la bugetul asigurărilor sociale  de sănătate. Sumele reprezentând contribuţia acestor persoane la asigurările sociale de sănătate se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, din fondurile alocate cu această destinaţie.
Acestea se stabilesc pe baza situaţiilor lunare privind persoanele beneficiare de venit minim garantat, transmise de primari la Direcţia Muncii şi Protecţiei Sociale.
In situaţia in care persoanele beneficiare de venit minim garantat nu-şi exprimă opţiunea privind luarea in evidenţă de către un medic de familie, Direcţia Mincii şi Protecţiei Sociale va asigura inscrierea acestora pe lista unui medic de familie.
Casele de Asigurări de Sănătate informează persoanele beneficiare de venit minim garantat asupra tuturor formelor de asigurări de sănătate la care acestea au dreptul in calitate de asigurat.
Cătălina NEDELCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu