vineri, 14 septembrie 2012

FELIX ŞI AI SĂI AU ÎNTORS ROMÂNIA CU 5 ANI ÎN URMĂ!


n lungul istoriei sale poporul român a trebuit să plătească mereu oalele sparte de alţii. Cu ce am greşit noi, cetăţenii acestei ţări, să suportăm ifosele unor aşa zişi politicieni care prin acţiunile lor au întors România cu 5 ani în urmă? Care ne-au scos de pe axa europeană modernă şi ne-au băgat în Uniunea Rusia-Belarus? Cât de iresponsabil poţi să fii ca în calitate de preşedinte, fie el şi interimar, să ataci pe Angela Merkel, cancelarul celui mai puternic stat european, Germania? Cât de imatur poţi să fii ca să-l faci pe Preşedintele Comisiei Europene, D-l Barroso “un politruc” sau să afirmi că “puţin îmi pasă de ceea ce spune Guvernatorul Băncii Naţionale”, “puţin îmi pasă de economia acestei ţări, de cursul euro”.
La ce nivel al copilăriei permanente trebuie să te afli pentru a spune că îi aperi pe cei 7,4 milioane de români care au ieşit la vot, împotriva unui singur om. Chemându-i pe ei să iasă în stradă, că tu îi vei apăra juridic în instanţe. Şi asta de pe poziţiile primului ministru şi a preşedintelui ţării. Cum este posibil ca nişte tembeli să împartă ţara asta în două părţi antagonice?
Voiculescu şi gaşca lui a întors România în trecut. Ne vor trebui cel puţin 5 ani pentru a ne recâştiga credibilitatea pe plan european.
Pe 07 Mai, Victor Ponta a preluat funcţia de prim ministru. Ce a făcut el până acum? Care sunt realizările Guvernului Ponta în cele 100 de zile trecute? NIMIC! Doar vorbe şi promisiuni populiste. A avut grijă, însă, ca la recenta rectificare a bugetului să treacă la fondul de rezervă al primului ministru suma de 380 de milioane de lei. şi asta doar pentru următoarele 3 luni. USL are nevoie de bani pentru alegerile parlamentare din toamnă.
Viaţa este din ce în ce mai grea. Oamenii nu se mai descurcă cu datoriile la bănci. Casele lor, pentru care au luat credite, sunt scoase la licitaţie. Preţurile la alimente au crescut. La gaze şi energie electrică de asemenea.
Degeaba spune guvernarea USL că s-a făcut o creştere diferenţiată a preţului energiei: cu 5% pentru populaţie şi 10% pentru agentul economic. Este ştiut că agentul economic va creşte şi el preţurile la produsul final care, astfel, se va întoarce către populaţie cu un preţ mărit. Deci, în realitate toate scumpirile acestea românul de rând le va suporta, cel care a dus şi războaiele şi criza, iar acum va suporta şi costurile acestei lovituri de stat eşuate…
Bani pentru pensii nu mai sunt decât până în luna septembrie, iar reîntregirea salariilor pentru bugetari este discutabilă şi amânată pentru o dată viitoare, necunoscută încă.
Vin momente extrem de dificile din punctul de vedere economic. Criza se accentuează.
Efectul dezastruos al secetei nu va întârzia să apară către sfârşitul trimestrului 3 şi se va manifesta extrem de puternic în trimestrul 4. Criza economică şi seceta ne vor afecta fără putinţă de tăgadă. Greul abia acum urmează.
România a suferit daune enorme financiare, investiţionale şi de imagine ca urmare a loviturii de stat din 3 – 6 iulie 2012!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu