sâmbătă, 5 noiembrie 2011

SENZAŢIONALELE DEZVĂLUIRI ALE PRIMARULUI “CARE ESTE” LA VĂLENII DE MUNTE

Trecând peste faptul că primarul aştepta un răspuns din partea noastră până în data de 06 Mai 2011, cu privire la cererea trimisă nouă (în august!) spre publicarea “punctului de vedere”, noi ne-am ţinut de cuvânt şi l-am publicat în septembrie 2011. Nr. 36.
Se spun acolo, în acel “punct de vedere, dezinformând populaţia, următoarele:
1. “Prin apropierea vădită a redactorului şef al acestei publicaţii faţă de PDL şi prezentarea punctelor de vedere ale liderilor locali portocalii ca adevăruri general valabile, ziarul “Vălenii” s-a transformat practic într-un ziar de partid, care prezintă numai opiniile membrilor PDL.”
Comentariu:
Ţin să-i re-amintesc primarului “care este cu memoria scurtă”, că până la abuzul domniei sale comis asupra redacţiei noastre prin evacuarea din sediul ocupat de aceasta conform Contractului de închiriere nr. 240 din 12.01.2009, publicaţia noastră a promovat în mod constant activitatea Primăriei şi a Consiliului Local. Unii au spus că am exagerat, ceea ce a adus ziarului calificativul de “ziar al Primăriei” sau de “ziar al P.S.D.-ului”, fiind acuzaţi că facem jocurile primarului şi al liderilor roşii, PSD-işti. Se mai spunea că suntem finanţaţi de primărie şi că aparţinem primarului. Acuzaţii nefondate şi neconforme cu realitatea deoarece ziarul “Vălenii” nu a fost vreodată al Primăriei Oraşului Vălenii de Munte, iar noi nu am făcut jocurile nimănui, ci am urmat o regulă simplă a bunului simţ elementar şi a respectului faţă de regretatul primar Stelian Manolescu, cât şi, mai apoi, faţă de actualul primar, Mircea Niţu. Nu există documente, contracte sau alte acte doveditoare care să ateste contrariul. Aceasta nu a însemnat că re-dactorul şef al publicaţiei noastre a fost “vădit apropiat faţă de PSD”!
Un singur lucru este adevărat (pe care Mircea Niţu evită să-l spună): faptul că în campania electorală din anul 2008, publicaţia noastră l-a ajutat efectiv să câştige alegerile. Ulterior însă, am constatat că am făcut o mare greşeală! Pentru că o dată ce s-a văzut cocoţat în vârful bucatelor, băiatul fin de Slon-Ceraşu, cel care, viceprimar fiind, îşi scotea căciula când dădea mâna cu redactorul şef al acestui ziar, şi-a arătat adevărata-i faţă şi adevăratul caracter, comiţând un abuz fără precedent prin forţarea evacuării redacţiei publicaţiei “Vălenii” din sediul pe care-l ocupa legal în Str. George Enescu Nr. 1., de faţă fiind şi martori. Pentru reîmprospătarea memoriei primarului cât şi pentru informarea corectă a cititorilor, repunem pe tapet acest abuz (despre care am scris, mai pe larg, în ediţiile 24 şi 25):
ABUZUL PRIMARULUI
În aprilie, 2009, în sediul redacţiei ziarului “VĂLENII” din strada George Enescu nr. 1, Vălenii de Munte, pãşeşte, pentru prima dată, însuşi primarul Mircea Niţu, însoţit de Paul Inţă, secretarul oraşului şi de Elena Niţu (contabil şef). O adevărată “trupă de şoc” unită întru acelaşi scop declarat, cu martori: desfiinţarea ziarului “VĂLENII”!
Mi s-a pus, deci, în vedere să eliberez spaţiul. Fără motiv, fără documente scrise care să justifice somaţia primarului, fără să existe o clauză prevãzută expres în Contractul de închiriere nr. 240 din data de 12.01.2009. Fără preaviz, fără termen de executare. Deşi chiria fusese plătită până la sfârşitul anului respectiv, nu mi-au fost returnaţi banii plătiţi în avans în contul chiriei. Probabil primarul, în nimicnicia sa şi în generozitatea-i cunoscută pe banii altora i-a trecut în contul personal sau al bugetului local pentru construirea minunatei toalete publice de 65.000 de euro.
Pentru a-şi continua “actele de vitejie”, primarul decide să editeze, în schimb, un ziar propriu (şedinţa din 21 aprilie, 2009, biroul primarului, ora 10,15, cu durata de 56 minute şi 26 secunde a cărei stenogramă o vom publica), care să-i laude măreţele realizări, publicaţie pentru care Primăria plăteşte de la bugetul public, adică din buzunarul cetăţenilor, peste 180.000.000 lei anual. Oportunitatea editării unei alte pubicaţii în Vălenii de Munte nu a fost pusă în discuţia Consiliului Local printr-un proiect de hotărâre, aşa cum ar fi fost legal, normal şi moral. De ce? Din teama de a fi respins la vot. Deci, domnii consilieri s-au trezit în faţa unui fapt împlinit.
Prin urmare, redactorul şef al ziarului “Vălenii” nu are culoare politică. El are “culoarea” şi este alături acelora care se zbat şi fac eforturi concrete pentru bunăstarea acestui oraş. Din fericire sau din păcate aceştia sunt puţini şi aparţin, cã vreţi că nu vreţi, Partidului Democrat Liberal!
După cum se vede, din acest “punct de vedere” trimis redacţiei noastre spre publicare, folosind sintagma “lideri portocalii”, primarul Mircea Niţu nu renunţă la obiceiul întru totul nociv de a clasifica şi a discrimina oamenii după criterii comuniste care încă mai sălăşluiesc în capul domniei sale. El refuză să înţeleagă un fapt elementar: oamenii nu au culoare, elevii sunt toţi elevi (nu de la ţară sau de la oraş), rromii au drepturi egale cu românii etc.
2. În continuarea “punctului de vedere”, primarul, pe lângă faptul că-şi face publicitate (pentru care nu plăteşte!), furnizează informaţii incorecte, în scopuri vădit electorale.
De exemplu: Şcoala cu 10 săli de clasă de la Grupul Şcolar Agromontan “Romeo Constantinescu” NU a fost fãcută prin voinţa domniei sale, ci prin voinţa Ministerului de resort. Primăria nu a făcut decât să preia lucrarea (aflată în conservare), pentru a o finaliza (să spunem şi executantul sau deranjează cumva?). Ceea ce se face că uită primarul nostru şi nu informează corect cetăţenii oraşului, este că şcolii respective de la Gr. Şc. “R. Constantinescu” urmează să i se construiască un zid de sprijin pentru consolidarea construcţiei. Ceea ce înseamnă că elevii şi cadrele didactice se află într-un permanent pericol. Pentru aeastã “nouă distracţie a primarului” s-au prevăzut, în primă fază, cheltuirea de la buget a 800.000.000 lei, iar firma executantă va fi, desigur, a unui coleg roşu de partid, PSD.
3. “centrul oraşului a fost modernizat”. NU! Centrul oraşului nu a fost modernizat ci doar s-au pavat trotuarele cu BANI DE LA MEDIU repartizaţi special pentru acest lucru. Dovada ne-modernizării stă afişierul Primăriei, “antic şi de demult”, ca un furuncul pe obrazul unui adolescent, afişier ce ilustrează concepţia de modernizare în viziunea primarului. Faţada blocurilor, aspectul general al Parcului Central etc., toate astea ne arată nouă cât de mult a fost “modernizat” centrul oraşului, după un mandat.
4. “Orice consilier local, dupã 3 ani de mandat ar trebui să aibă cunoştinţe minime despre problemele specifice administraţiei publice locale, chiar dacănu are studii în acest sens. Este în primul rând o dovadă că cel ales reprezintă interesele cetăţenilor, înţelege cum votează şi ce votează pentru binele comunităţii.”
Întrebare: Vă referiţi doar la anumiţi consilieri sau la întreg Consiliul Local aşa, în general vorbind? Sau faceţi cumva vreo nouă şi altă discriminare făcănd trimitere la o anumită culoare?
5. “Chiar şi publicaţia “Vălenii”, în numărul din decembrie 2010, a cerut “să se construiască o toaletă publică după toate normele şi cu toate utilităţile necesare unei astfel de construcţii”.
Ulterior însă, după ce grupul PD-L din Consiliul Local Vălenii de Munte s-a opus acestui proiect, aşa cum procedează cu orice investiţie care se derulează în oraş, publicaţia amintită şi-a schimbat şi ea opinia cu privire la oportunitatea acestui obiectiv”.
Comentariu:
Fals! Asupra acestui subiect vă atrag atenţia că dezinformaţi, din nou, cetăţenii.
Am susţinut şi susţin în continuare (eu nu am cerut şi nu cer nimănui!) necesitatea existenţei unei toalete publice în oraşul Vălenii de Munte. Dar nu în Parcul Central, nu la aceste costuri (65.000 euro!) şi nu la aceste dimensiuni.
Iată ce spuneam eu în numărul 26 (nu 10!) din noiembrie (şi nu din decembrie) 2010, în articolul “Toaleta publică o necesitate”: Actuala administraţie publică locală a înţeles să rezolve această problemă în felul ei. Adicã, anapoda. În loc sã construiască o toaletă publică după toate normele şi cu toate utilităţile necesare unei astfel de constucţii, a preferat să achiziţioneze (pe bani mulţi!) patru toalete ecologice care stau în permanenţă închise cu lacătul.” Atât şi nimic mai mult. Nu am făcut precizări nici cu privire la costuri, nici la amplasament, nici la dimensiuni, ci la faptul că 4 (patru) toalete ecologice stau nefolosite fiind încuiate în permanenţă.
6. “Toate acestea dovedesc faptul că aleşii locali PSD care lucrează în administraţia publică locală de peste 20 de ani sunt preocupaţi de rezolvarea problemelor cetăţenilor.”
ASTA ESTE SENZAŢIONALA DEZVĂLUIRE PE CARE ÎNSUŞI PRIMARUL O FACE DESPRE ADEVĂRATA FAŢĂ A PSD!
“aleşii locali PSD care lucrează în administraţia publică locală de peste 20 de ani”! Iată cum “gura păcătosului, adevăr grăieşte”! La cine se referă domnul primar? La administratorul Cimitirului oraşului, la administratorul Pieţei Oraşului? Care sunt acei “aleşi locali ai PSD, care lucreazã de peste 20 de ani, stimabile dom’primar? Noi ştiam că orice ales local are un mandat de 4 ani! Nu cumva, în structurile administrative subiacente dumneavoastră sunt infiltraţi, de peste 20 de ani, funcţionari publici care vă fac jocurile atât dumneavoastră cât şi grupului de interese sau de partid roşu? Aşteptăm un răspuns în scris până pe data de 15 octombrie 2011.
7. “în ceea ce priveşte bula primarului vă atenþionez că persistaţi în dezinformarea cetăţenilor.”
Atâta vreme cât veţi fi dumneavoastră primar şi câtă vreme eu pot dovedi oricând, cu documente şi cu martori, că aţi comis un abuz fără precedent, bula primarului va rămâne pe prima pagină a ziarului pe care îl conduc!
Gh. BURDUJAN,
redactor – şef
P.S.: În Legea Adminstraţiei Publice Locale, Cap. 3, Art. 68, aliniat b) scrie în clar: “ “Primarul asigură aducerea la îndeplinire a hotărârilor Consiliului Local.”
Întrebarea 1: De ce nu vreţi dumneavoastră să respectaţi legea şi să duceţi la îndeplinire H.C.L nr. 22/31.03. 2005, subpunctul “d” – aliniat 13 – al Punctului nr. 6 din Anexa nr. 1? Nu cumva vreţi să-i protejaţi afacerea prietenului şi tovarăşului dumneavoastră de partid de culoare roşie, Adr. M.?
Atenţie: nu am afirmat, ci am întrebat!
Întrebarea 2: de ce vreţi să vindeţi imobilul din Str. George Enescu nr. 36A?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu